Rekonstrukce legendární vily Playboye: Konec sexuálních orgií | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Rekonstrukce legendární vily Playboye: Konec sexuálních orgií

Daren Metropoulos plánuje dům rekonstruovat a spojit jej se svým sousedním pozemkem.
Daren Metropoulos plánuje dům rekonstruovat a spojit jej se svým sousedním pozemkem. (Foto Profimedia.cz)

Bazén vysušený, trávník zaházený, limuzíny nahradila nákladní auta a místo polonahých sexbomb se po areálu promenují akorát dělníci. Legendární vila Hugha Hefnera (†91) se rekonstruuje.

Zakladatel pánského magazínu a erotického impéria Playboy zvaný Hef si vilu v kopcích Los Angeles pořídil v roce 1971 za 1,1 milionu dolarů, před čtyřmi lety už za ni dostal devadesátinásobek (skoro 2,5 miliardy Kč). Za ta léta proběhl na sexy panství nespočet mejdanů, jaké si běžný smrtelník může jen představovat. Říká se, že Elvis Presley si to během jedné noci »rozdal« s osmi zajíčky a John Lennon cigaretou zapálil originál slavného malíře Matisse. Podle smlouvy Hef ještě ve vile dožil, ale to trvalo pouhý rok. Nový majitel, finančník Daren Metropoulos (37), podle všeho na bujarou minulost nenaváže. „Odkaz této nemovitosti je větší než její sláva, je skutečná čest sloužit jako její správce,“ vyjádřil se nový majitel pro Wall Street Journal. Samotný dům z roku 1927 je památkově chráněný a renovace se musí držet původní novogotické podoby, to však neplatí pro zahradu a další budovy. Zvláště smutný pohled je na vysušenou věhlasnou jeskyni uprostřed ohromného bazénu, která pamatuje nejednu eskapádu. Vrátí se někdejší lesk?

Playboy Mansion v číslech
Adresa: 10236 Charing Cross Road, Holmby Hills, Los Angeles, Kalifornie, USA Pozemek: 2,1 ha Podlahová plocha: 2042 m²
Místností: 29 Plus čtyři domy pro hosty a další budovy, minizoo, vinný sklípek, kino s varhanami, dva lesíky, tenisový kurt, bazén s jeskyní aj.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.