Koronavirus se nevyhýbá ani pracháčům! Český miliardář promluvil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Koronavirus se nevyhýbá ani pracháčům! Český miliardář promluvil

Daniel Křetínský
Daniel Křetínský  (Jaroslav Legner / Sport)

Patří mezi desítku nejbohatších Čechů a v roce 2017 se zařadil i mezi dolarové miliardáře. Přesto se i on nakazil zákeřným koronavirem.

Byznysmen Daniel Křetínský (44) měl pozitivní test na koronavirus, již je ale uzdraven. Jak se u něho nemoc projevila? „Měl jsem pocit, jako by na mě začala lézt chřipka nebo viróza. Ale nepřišla. Nekašlal jsem, neměl jsem teplotu, neměl jsem žádný další příznak. Jen jsem se pár dní necítil dobře. Zároveň ale musím přiznat, že jsem se v té době nešetřil. Hodně jsem pracoval a cestoval, nevěnoval jsem tomu přílišnou pozornost," řekl úspěšný podnikatel v Blesku.

„Ovládla mě panika, že jsem musel nakazit strašnou spoustu lidí, protože jsem vůbec netušil, že ten virus v sobě mám. Obvolal jsem všechny lidi, se kterými jsem se potkal a kteří se tím pádem stali rizikovými a otvírali nové vertikály možných nakažených. Celkem se kvůli mně nechalo přetestovat 27 osob. A všechny byly negativní. Včetně rodiny, masérky, zubní hygieničky i spolupracovníků ve firmě, kteří kvůli tomu museli být čtrnáct dní v karanténě. Nevěděl jsem, jak nemoc probíhá. Cítil jsem se dobře, ale říkal jsem si, že se to třeba může zhoršit. Ale nic se nedělo. Ve chvíli, kdy série testů ukázala, že ani ty nejbližší kontakty nejsou pozitivní, se mi strašně ulevilo," okomentoval dramatické chvíle Křetínský.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.