Stravovací návyky Alžběty II.: Tomuhle nedokáže říct NE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Stravovací návyky Alžběty II.: Tomuhle nedokáže říct NE!

Královna Alžběta II. miluje čokoládu.
Královna Alžběta II. miluje čokoládu. (Instagram.com/@theroyalfamily)

Alžběta II. v dubnu oslaví  94.narozeniny.  Vládnoucí panovnice má dlouhověkost v krvi.  Základ určitě tvoří dlouhověké geny, královny matka se dožila úctyhodných 101 let. Královská výsost si navíc potrpí na vysoce kvalitní a vyváženou stravu. Existují však potraviny, kterým ani ona nedokáže říct ne.

Alžběta II. je nejstarší panovnicí na trůně a zároveň i nejdéle vládnoucí královnou. Stejně jako ostatní členové královské rodiny, tak i ona má vytříbený jazýček, nedá si jen tak cokoli, ale rozhodně si umí dopřát.

Stejně jako kždý, tak i královna má pokrmy, kterým nikdy neřekne ne. Alžběta II. dle webu casprezeny.pluska.sk nikdy neškrtne v navrhovaném jídelníčku nic, co obsahuje hodně másla či smetany.

"Jednou z věcí, která mi brzy došla při práci pro královnu, bylo, že všechna jídla jsou bohatá na smetanu, máslo a tuk. Na kaloriích nezáleželo. Mohli jsme tak v jídlech použít tolik šlehačky a másla, kolik jsme chtěli. A proto chutnaly vždy úžasně," tvrdí dle webu casprezeny.pluska.sk šéfkuchař Darren McGrady, který pracoval v Buckinghamském paláci.

Alžběta II. miluje gaelský steak, který se připravuje z hovězí svíčkové. Královna si ale nechává připravit tuto pochoutku z jelení svíčkové. Parohaté sudokopytníky chová na Sandringhamském panství a na pozemcích skotského hradu Balmoral. Steak se pokládá na kaši z brambor a přelévá smetanovou omáčkou z hříbků, cibule a baby karotek.  

Přestože si královna potrpí na vyvážený jídelníček, údajně nikdy neodolá jídlům, které obsahují čokoladádu. "Královna je absolutní čokoholička. Cokoliv, co jsme napsali do menu, a obsahovalo čokoládu, si podtrhla. Má knihu s jídelníčkem v červené kůži a do ní se vpisují návrhy na menu," tvrdí šéfkuchař McGrady.

Ikonické outfity britské královny Alžběty II.:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.