Tuhle herečku nemohla Mandlová vystát: NENÁVIST A INTRIKY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tuhle herečku nemohla Mandlová vystát: NENÁVIST A INTRIKY!

Adina Mandlová
Adina Mandlová (Foto: Reflex – H. Zahrádecká)

Kdo by neměl rád černobílé bijáky z éry první republiky. Málokdo už ale při jejich nostalgickém sledování tuší, jaká dramata se odehrávala v jejich zákkulisí! Třeba taková Jiřina Štěpničková tuze ležela v žaludku Adině Mandlové. 

Nevyhlášená válka prý panovala zejména mezi Adinou Mandlovou  (†81) a Jiřinou Štěpničkovou (†73). Všechno mělo začít v době nacistické okupace, když vedení Barrandova nařídilo hercům zkoušky pro vystupování v německých filmech. „Nikdo z nás to nebral vážně, až na slečnu Štěpničkovou, tu velkou vlastenku, ačkoliv ta se nakonec spoluprací s Němci nezkompromitovala. A proč? Protože se jim typem nehodila, ačkoliv se při zkouškách vší silou snažila vyniknout," napráskala Mandlová rivalku podle magazínu Retro.

A Mandlová nemohla kolegyni přijít na jméno ani po válce. „Jednou mi známá řekla, že se proti mně ustavila akce podporovaná Jiřinou Štěpničkovou, která sháněla podpisy herců proti mému vystupování," lamentovala Adina a jako důkaz údajných soupeřčiných intrik zveřejnila dopis jednoho ze svých příznivců tohoto znění: „Představ si, že dámy z Národního divadla poslaly protest na ministerstvo kultury a ta mrcha Jiřina, jako by neměla dost svých vlastních zkušeností s politickou prezekucí, poslala dokonce dopis na vnitro." 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.