Hanuš ze StarDance o nejtěžší životní bitvě: Musíte vyrvat vlastní duši z těla… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hanuš ze StarDance o nejtěžší životní bitvě: Musíte vyrvat vlastní duši z těla…

Rodinné objetí těch nejbližších.
Rodinné objetí těch nejbližších. (Foto Aha! – Marek Pátek)

Když herec Miroslav Hanuš (56) skončil v soutěži StarDance, nečekaně přiznal, že ještě před třemi lety by na parketu před kamerami vůbec nemohl stát. Celoživotně se totiž potýkal s těžkými depresemi. Ale nakonec se mu podařilo nad těžkou psychickou nemocí vyhrát.

Jeho cesta k překonání depresí nebyla pochopitelně snadná, jak přiznal pro časopis Reflex. „Jednoduchý to není. To si musíte vyrvat duši z těla a předělat se. Já si začal rvát duši z těla až po čtyřicítce, což je hodně divný. Před dvanácti lety mě hospitalizovali v nemocnici ve Střešovicích, pak jsem šest a půl roku chodil na skupinu do střediska psychiatrických služeb,“ svěřil se, jak se s nemocí pral.

V současnosti už má herec životní priority srovnané, je si vědomý toho, že všechno záleží na vnitřním nastavení. „Oni mě lékaři mají za výstavní kousek. Moje první terapeutka, která už bohužel zemřela, mi vždycky říkala, že jsem ukázkový pacient. Že jsem se prostě rozhodl, že se s depresí poperu, a tu operaci zaživa zvládl,“ řekl pro Reflex.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.