Herec Miroslav Hanuš (58): Manželka v slzách kvůli... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Herec Miroslav Hanuš (58): Manželka v slzách kvůli...

Jana Hanušová s manželem Mirkem
Jana Hanušová s manželem Mirkem (Pavel Machan, Marek Pátek)

Točí hodně, filmy i seriály. Přesto se Miroslav Hanuš (58) nejlíp cítí na jevišti. V divadle si už vyzkoušel řadu profesí. Kdysi byl kulisákem, dnes je kromě herce také textařem, scenáristou a režisérem. V pražském Divadle Na Fidlovačce nyní dokonce režíruje sám sebe!

Za vším stojí knížka o vztazích, bestseller Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách. Na světě se ho prodalo přes 31 milionů a koupil si ji i Miroslav Hanuš. Ač jde spíš o manuál bez postav a děje, podařilo se mu ji přenést na jeviště. A z pozice režiséra obsadil i sám sebe, choreografii svěřil manželce Janě.

Inspiroval jste se situacemi z vlastního soukromí?

„To víte, že ano! Se svou ženou jsem třicet let, už jsem dědeček, zažili jsme toho spoustu, náš vztah se za ty roky nějak vyvinul. Takže některé dialogy jsou skutečně od nás z domova.“

Herec Miroslav Hanuš vozí na motorce fotografku Reflexu Nguyen Phuong Thao

Video se připravuje ...

Například?

„Třeba taková obyčejná věc – pro dceru se měla udělat svačina. Muž je vždycky o větu pozadu, protože žena myslí rychleji. Takže jsme se za celou dobu nedohodli. Nakonec jsem manželce řekl: Proč se mě na tu svačinu teda ptáš, když je ti to celý jasný? Ona se rozplakala a říká: Já jsem si chtěla jenom popovídat! Tím tomu nasadila korunu a úplně mě zmátla.“

Takže myslíte, že platí, že muži neposlouchají a ženy neumějí číst v mapách?

„S tou orientací v mapách a v prostoru je to pravda, i když ex i st ují výjimky. Ale třeba moje žena jde téměř stoprocentně vždycky na druhou stranu. Třeba v cizině vejdeme do obchodu, vyjdeme ven a ona nepokračuje tím směrem, kam jsme chtěli jít, ale jde zpátky. Protože »levo« a »pravo« se jí mezitím nějak otočilo.“ (směje se) 

Více v Nedělním Aha! 15. 5. 2022

Miroslav Hanuš z Ulice: Žena a dcery mě poslaly na smrt

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.