Laďa Kerndl: Tohle je můj Kerndlland! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Laďa Kerndl: Tohle je můj Kerndlland!

 (Aha!: Dalibor PUCHTA)

ŽERNOVNÍK – Jazzman Laďa Kerndl oslaví 16. května šedesáté první narozeniny. Nechystá žádnou velkou oslavu, naopak se po nedávné autonehodě naučil víc si užívat obyčejných radostí života. Ty mu skýtá jeho opravený statek, kterému Laďovi kamarádi pro jeho rozlehlost a hektarový pozemek říkají Kerndlland!

Najdete tu totiž takřka cokoliv. „Tady se zavřu a budu si užívat klidu a míru,“ říká Laďa spokojeně. „Každý kámen tady prošel mýma rukama, a teď si to pořádně užiju!“

Dům pro hosty
Tady, ve svém původním domě, Laďa s rodinou bydlel, než koupil a opravil statek. Teď koketuje s myšlenkou, že ho předělá na pension. Bylo by mu líto, kdyby zůstal nevyužitý, jsou v něm třeba ručně stavěná kachlová kamna!

Sauna
V sauně Laďa i jeho žena Milada relaxují po náročném dni. Je také nezbytnou součástí jejich zdravotního programu.

Jezero
Jezero vybudované z lomu je uprostřed sedm metrů hluboké a žije v něm kolem stovky ryb. „Kapři, okouni, amuři,“ vypočítává Laďa. Teď buduje umělý vodopád, který se bude tříštit o kameny a podmalovávat atmosféru.

Atrium
Na prostorné terase si Laďa s rodinou vychutnává snídaně i večeře pod širým nebem. Na prostorném dvoře se dá ale třeba i hrát tenis a jiné hry.

Výčep
Samostatnou částí klubu je i výčeps barovým pultem. Do něj Laďovi vozí pivo z pivovaru Černá Hora, ale třeba i limonádu.

Bazén
„Sem si vždycky lehnu, pustím CD s kubánskými rytmy a vzpomínám na cizokrajné země, které jsem navštívil,“ popisuje Laďa Kerndl idylku u krytého bazénu.

Jazzklub
Vlastní jazzový klub byl vždycky Laďovým snem. Tady se pořádají nejen různé oslavy Laďi a jeho kamarádů, ale je možnost si ho i pronajmout pro nejrůznější společenské akce. Klub má totiž i vlastní příjezdovou cestu a parkoviště. Navíc je tu i menší muzeum jazzových pamětihodností, třeba náhubek trubky Luise Armstronga!


Sklípek
„Pozvu si pár kamarádů, budeme sedět kolem stolu, popíjet slivovici a probírat život.“ Takové plány má Laďa pro svůj sklípek, ve kterém skrývá své tekuté poklady.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.