Dcera vážně nemocného Gotta Dominika: ZA TÁTOU TEĎ NEPOJEDU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dcera vážně nemocného Gotta Dominika: ZA TÁTOU TEĎ NEPOJEDU!

Dcera Dominika ho přijela navštívit na konci července.
Dcera Dominika ho přijela navštívit na konci července. (Foto Aha! – Marek Pátek a archiv D. Gottové)

Při poslední návštěvě Prahy slíbila, že za ním zase brzy přijede. Dcera Dominika (46) ale nemocného tátu Karla Gotta (80) nějakou chvilku neobejme, do rodné země teď přiletět nemůže. A je přesvědčená, že líp než manželka Ivana Gottová (43) by se o něho nepostarala.



Nemocný táta chtěl svou prvorozenou dceru u sebe. Dokonce ji přemlouval, ať se svými zdravotními problémy a závislostí na alkoholu i lécích nebojuje ve Finsku, ale v Česku. Dominika se nicméně rozhodla odjet zpět do Helsinek, kde žije s manželem, hudebníkem Timem Tolkkim (43), a pokusit se o zdravý restart – abstinovat, zhubnout a ozdravit svůj organismus.


Telefonují si
Své plány nezměnila ani poté, co jí táta Karel zavolal a pověděl, že se čtyři roky po prodělané rakovině potýká s akutní leukemií. Přerušit léčbu by se jí teď evidentně mohlo vymstít, a sílu tak tátovi dodává aspoň po telefonu. „Snažím se sama léčit a tatínek má kolem sebe skvělé lidi, co se o něj postarají. Hlavně Ivana ví, co dělá, a neumím si vedle táty představit někoho lepšího. Oni to spolu zvládnou a já mu budu odtud dělat radost,“ svěřila se Gottova dcera.

Ivana je oporou
Od momentu, kdy se u zpěváka před rokem a půl objevil první symptom choroby, pomáhala mu hlavně manželka Ivana. Když se chorobu snažil rozehnat pravidelnou výměnou krve, chodila do nemocnice s ním. Nablízku mu je i teď, když se podrobuje intenzivní léčbě ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze na Karlově náměstí.


Péče odborníka
Podle informací Aha! je Gott opět v péči světově uznávaného onkologa, profesora Marka Trněného, který je odborníkem na krevní nádorová onemocnění. Zpěvákovi pomáhal už s předchozí léčbou rakoviny mízních uzlin. Jak Aha! zjistilo, u pacientů starších 65 let se většinou využívá tzv. paliativní léčba – onemocnění se tlumí tak, aby nedělalo pacientovi potíže. Nejčastěji se ambulantně podávají nízké dávky chemoterapie ve formě podkožních injekcí.

Dojemný vzkaz
„Podstupuji ambulantní léčbu a dojíždím do nemocnice na kontroly, v rámci kterých lékaři sledují můj celkový zdravotní stav. Jsem rád, že mohu být v kruhu rodiny,“ popsal Gott, jak u něj teď lékaři postupují. „Tatínku, ty to zvládneš, jsi bojovník a moc tě miluji!“ vzkazuje mu dcera Dominika alespoň na dálku.

Bushida: Buď stále zdráv!
píšou v Německu i Malajsii...
„Karle Gotte, přeji hodně síly a brzké uzdravení,“ ozval se německý rapper s tuniskými kořeny Bushido (40). „Jste jeden z nejloajálnějších lidí, jaké jsem v životě poznal,“ napsal na hudební server Spotify. Roku 2008 Bushido s Gottem vydali předělanou verzi hitu Forever Young/Být stále mlád/Für immer jung od německé skupiny Alphaville. O dva roky později přidali videoklip a Bushido ji přijel, samozřejmě se slavíkovou asistencí, předvést i do Prahy. Zprávu o Gottově nemoci vydaly všechny významné servery v Německu i v řadě nejen sousedních zemí. O legendárním zpěvákovi či »Sinatrovi východu« se psalo samozřejmě na Slovensku a v Rakousku, ale také v Polsku, ve Švýcarsku, a dokonce v Malajsii.

Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.