Slavný soubor vymírá a shání posily: Vetchý u Cimrmanů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Slavný soubor vymírá a shání posily: Vetchý u Cimrmanů!

Ondřej Vetchý
Ondřej Vetchý (Foto Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek)

Uvědomili si, že je zle! Slavný soubor Divadla Járy Cimrmana bohužel dostihl věk i nemoci a členové postupně odcházejí do uměleckého nebe. Naposledy podlehl těžké nemoci herec a grafik Divadla Járy Cimrmana Jaroslav Weigel (†88). Divadlo proto začaly zachraňovat posily zvenčí!

Přírůstků mají Cimrmani, kteří během měsíce a půl přišli o dva důležité členy (pozn. red. na konci července podlehl zranění po pádu ze schodů manažer scény Václav Kotek), hned několik. „Vojta Kotek, který s námi hraje ve hře Vražda v salonním coupé, pak syn Miloně Čepelky Jozka, ten ho alternuje,“ prozradila hlavní tvář Cimrmanů Zdeněk Svěrák (83).

Na odchod Jaroslava Weigela bylo divadlo připraveno. „Když Jarda Weigel pustil roli Jana Husa v Českém nebi, dali jsme ji Mirkovi Táborskému. Před tím už za něj převzal doktora Vypicha ve hře Záskok,“ prozradil Svěrák v rozhovoru pro Radiožurnál. Táborský už před časem začínal u Cimrmanů v pohádkové hře Dlouhý, Široký a Krátkozraký. 

Divadlu se dál nabízejí herci, kteří mu chtějí v těžké situaci pomoci. „Ozval se Ondřej Vetchý s tím, že kdybychom měli nouzi, tak se naučí kteroukoli roli. Uvidíme, co s tím uděláme. Myslím, že pro začátek zkusíme, že by Jana Husa alternoval s Táborským,“ dodal Svěrák.

Zesnulí Cimrmani

* Jaroslav Vozáb (†68), infarkt
* Pavel Vondruška (†85), pád do orchestřiště Stavovského divadla
* Ladislav Smoljak (†78), rakovina močových cest a zápal plic
* Jan Kašpar (†60), selhání plic
* Bořivoj Penc (†82), delší nemoc
* Václav Kotek (†66), pád ze schodů ve svém domě
* Jaroslav Weigel (†88), těžká nemoc

 EXKLUZIVNĚ: Vetchý vyzpovídal Krpálka. Jak zjistil, že by ho nepřepral?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
7. 9. 2019 • 19:45

... Cimrmani by měli přirozeně vymřít a už by je neměli nahrazovat . Zůstanou jako legendy , to nebyli obyčejní herci , to byla jejich životní filozofie.

mord
7. 9. 2019 • 07:32

Svázal Vetchý z Vodafonu to je odporný zjev

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.