Havlova tajná milenka: KOLAPS A ANTIDEPRESIVA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Havlova tajná milenka: KOLAPS A ANTIDEPRESIVA!

Václav Havel
Václav Havel (Jiří Čada, David Kundrát, archiv)

Poté, co na ni házeli špínu kvůli románku s Václavem Havlem (†75), se psychicky zhroutila a byla závislá na prášcích na spaní a antideprisevech. Na toto těžké období nikdy nezapomene a cejch milenky už jí nikdo neodpáře…

Když se provalil její milenecký vztah s Václavem Havlem, psychicky se po drtivé kritice společnosti sesypala, a dokonce se stala závislou na prášcích. „Po letech jsem se psychicky zhroutila z toho, co se o mně psalo v souvislosti s Václavem Havlem, což v sobě mělo jedno pozitivum. Psychiatrička začala řešit i ten můj Stilnox. Předepsala mi antidepresivum třetí generace Trittico, které pomáhá i s usínáním, moje diagnóza v podstatě zněla neodolná, přecitlivělá a proto šílící a já spokojeně zobala Trittico. Po letech už jen minimalistickou dávku. No a teď s pomocí čínské medicíny, jógy a hlavně moudřejšího přístupu k životu spím čistá. A spím po letech zase jako špalek,“ přiznala idnes.cz spisovatelka Irena Obermannová (57), která měla potíže se spánkem již od dětství.

 „Nemohla jsem si dovolit nespat. Začala jsem pojídat rohypnol, svinstvo, které pak zakázali. Polykala jsem ho každý večer, po jeho zákazu se mi podařilo plynule přejít na návykový Stilnox. S ním jsem setrvala ve šťastné symbióze po mnoho let,“ dodala.

Z nejhoršího se časem dostala a dnes už má úplně jiný náhled na svět. „Je mi všechno trochu fuk. Nic neřeším, beru věci tak, jak jsou, a nelomcuju jimi. A pobývám v přírodě, začínám rozumět řeči zvířat. Stala jsem se čímsi jako šťastným flegmatikem a je to báječné. Tak krásné sny uprostřed pole i jinde, přátelé,“ svěřila se maminka herečky Bereniky Kohoutové.

 Irena Obermannová: Po padesátce se už nebojím být naplno trapná

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.