Zrádkyně Obermannová: Havel byl srab, zbabělec a podpantoflák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zrádkyně Obermannová: Havel byl srab, zbabělec a podpantoflák!

Obermannová v rozhovoru vytáhla doslova hromady špíny na zesnulého prezidenta.
Obermannová v rozhovoru vytáhla doslova hromady špíny na zesnulého prezidenta. (Koláž Ahaonline.cz)

Spisovatelka Irena Obermannová (50) toho nejspíš stále nemá dost. Od smrti jejího údajného exmilence Václava Havla (†75) ještě neuběhl ani rok, a vyzrazuje intimnosti z jeho života, které jej poškozují a vykreslují jako zbabělého záletníka.

Tajnou knihou, v níž spisovatelka vylíčila svůj milenecký vztah s Havlem, Obermannová rozpoutala smršť, která skončila její obviněním z exprezidentovy smrti a následným zhroucením. Kontroverzní téma se však pokusila znovu otevřít, a napsala Panoptikum české líčící události po vydání Tajné knihy.



Obermannová Havlovi stále nemůže odpustit, že její knihu schvaloval, ale posléze se od ní distancoval a ze své milenky učinil mediální oběť. „Byl to srab. Podle jakýchsi pokryteckých předpisu hrdina srabem být nemůže. Jenže on zvládl obojí – byl současně hrdina i srab. Byl to člověk plný rozporu, a nevím, proč by se o tom mělo mlčet,“ zaútočila na »Největšího Čecha« v magazínu Instinkt. Havel podle ní navenek působil statečně, ale v soukromí byl zbabělec.

Za největší pokrytectví považuje to, že byl schopný manželce Dagmar lhát do telefonu, když spolu trávili společné chvíle u ní doma. „Na jednu stranu byl pod pantoflem a bál se své ženy, na straně druhé se naším vztahem nijak netajil. Mnohokrát jsme byli vidět na veřejnosti a všem muselo být a bylo jasné, co mezi námi je,“ pokračovala Obermannová o svém »veřejném« vztahu.



Přesto všechno spisovatelka tvrdí, že Havla milovala i poté, co od ní dal ruce pryč. Odpustila mu dokonce i to, že jí přes svého asistenta vzkázal, že jej vydáním Tajné knihy zradila. „To pro mě byl nejhnusnější okamžik celé této kauzy,“ dodala kontroverzní osobnost české literatury.

Irena Obermannová tvrdí, že o některých věcech by se nemělo mlčet. Vzkaže jí, co si o jejím poměru s Václavem Havlem myslíte, prostřednictvím formuláře!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.