Nejtěžší chvíle Obermannové: Na psychiatrii kvůli Havlovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nejtěžší chvíle Obermannové: Na psychiatrii kvůli Havlovi

Irena Obermannová si Tajnou knihou pěkně zavařila.
Irena Obermannová si Tajnou knihou pěkně zavařila. (profimedia.cz)

On ji prý nazýval nejkrásnější českou spisovatelkou, ona se ze své lásky chtěla vyznat, což učinila prostřednictvím Tajné knihy. Neodhadla ovšem, co všechno tím spustí. Nakonec Irena Obermannová (57) skončila na psychiatrii.

Je to už osm let, co se její kniha dostala do rukou čtenářů. Popis milostného vzplanutí s Václavem Havlem (†75) ji ale nakonec přinesl ohromné psychické vypětí a rovněž nečekané odsouzení, dokonce i bývalý prezident se od ní distancoval. „Po letech jsem se psychicky zhroutila z toho, co se o mně: o nás/ o něm psalo v souvislosti s Václavem Havlem, což v sobě mělo jedno pozitivum - psychiatrička začala řešit i ten můj stillnox. Předepsala mi antidepresivum třetí generace trittico, které pomáhá i s usínáním, moje diagnóza v podstatě zněla - neodolná, přecitlivělá, a proto šílící a já spokojeně zobala trittico. Po letech už jen minimalistickou dávku. No a teď s pomocí čínské medicíny, jógy a hlavně moudřejšího přístupu k životu spím "čistá". A spím po letech zase jako špalek," přiznala na sociální síti spisovatelka, která dlouhá léta byla závislá na prášcích na spaní, což spustil rozvod s hudebníkem a otcem jejích dvou dcer Bereniky a Rozálie, Danielem Kohoutem, jak uvádí Blesk.

"Začala jsem pojídat rohypnol, svinstvo, které pak zakázali. Polykala jsem ho každý večer, po jeho zákazu se mi podařilo plynule přejít na návykový stillnox. S ním jsem setrvala ve šťastné symbióze po mnoho let. Je jednoduché na tyhle dryáky nadávat a zatracovat je. Ano, škodí zdraví. Ano, jsou návykové. Ale pravda je, že bych tehdy bez nich vůbec nezvládla život. Vlastně mě zachránily," dodala spisovatelka.



Přečtěte si
vestibulka
18. 11. 2019 • 19:45

příšernáááá krááá va,vlezlá a smrdící potem. O tu ani kolo neopřít. Měli si ji na psychiněnechat. Takoví blázni jsou nebezpeční pro celou společnost!Všichni se před ní bojí mluvit,kdekoho pomlouvá a pak se mu vlejzá do zadku. Rozmazlenej mamánek, co skuhrá a myslí si ,že je mu pořád ubližováno. Celá republika ji nesnáší, maškaru. i tu její kur vi čku dceru

sipog
18. 11. 2019 • 19:35

Tuhle jsem ji potkal, to strašidlo s batůžkem jak obchází kolem nadace Havlových v Ostrovní ulici. Třeba si myslí, že potká Vaška a zase bude dolejzat

bello
18. 11. 2019 • 19:30

STArypes Jo dobrý vypadá jako dobrman a to si prý do sebe furt něco nechá píchat. No když to nejde od chlapa tak aspon od plastickýho chirurga. Cha cha. Chudinka netalentovaná

bello
18. 11. 2019 • 19:28

Zlatokopce to nějak nevyšlo, nejenže je ošklivá a neumípsát a tudíž se nijak sama uživit. Ale nálet na ženatého ji nevyšwl. Karma? tATO NICKA PŘECE NEMŮŽE SOUPEŘIT S NIKÝM!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.