Jarda Jágr, Rambo a další: Nesmrtelná »deka« se vrací! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jarda Jágr, Rambo a další: Nesmrtelná »deka« se vrací!

Kolik jen posměchu sklidil Jaromír Jágr v NHL, když si »deku« pěstoval i poté, co vyšla z módy?!
Kolik jen posměchu sklidil Jaromír Jágr v NHL, když si »deku« pěstoval i poté, co vyšla z módy?! (Foto Profimedia.cz)

Ať už to nazvete hárem, dekou nebo jako Angloameričané slovem »mullet«, nic to nezmění na tom, že dlouhé vlasy na týlu jsou u mužů zase v módě!

Kdysi se soudilo, že účes lehce sestříhaný na vrchu hlavy a pokračující někdy i hluboko pod límec je jen módním výstřelkem 80. a začátku 90. let. Říkalo se mu »vpředu byznys, vzadu párty« a jeho hlavním propagátorem byli němečtí fotbalisté a česká hokejová superstar Jaromír Jágr (47).

Ale našli se i další: vzpomeňte třeba na zpěváky Roda Stewarta (74) či Davida Bowieho (†69), kteří klasickou sportovní »deku« ještě vycizelovali barevnými přelivy.
Každopádně účes mullet zažívá nyní nečekanou renesanci. „Každý týden přijde pár zákazníků a chtějí sestřih mullet. A proč vlastně ne? Já zábavný, praktický a bude čím dál populárnější,“ uvedla Idalina Domingosová z jednoho londýnského salonu. „S mulletem nyní neprohloupíte. Dělám jich spoustu, v poslední době i dívkám,“ přidává se kadeřník Jackson Acton z Peckhamu.

Dokonce i vlivný magazín Vogue cituje odbornici na módu Masami Hosonovou. „Všechny účesové trendy pocházejí z 60. až 80. let a já osobně cítám, že mullet byl takový základní typ, od kterého se vše odvíjelo,“ píše Vogue.

 Jaromír Jágr: Upřímně promluvil o rozchodu s Veronikou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.