Jiřina Bohdalová: Manévry se vzácnými trofejemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jiřina Bohdalová: Manévry se vzácnými trofejemi!

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová (Blesk:Pavel Machan, David Kundrát - Czech News Center a.s.)

Každý rok má filmový festival novou znělku! Hvězdou té letošní je Jiřina Bohdalová (88). Přestože to vypadá, že točila ve své vile v pražské Hostivaři, filmaře si opatrná herečka domů nepustila. Některé poklady jsou ale opravdu její!

Celý příběh je o tom, že si Bohdalová v papučích nese přes celou vilu krabici s pájkou, popadne Cenu prezidenta Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kterou dostala od Jiřího Bartošky (72) v roce 2016, a u stolku se pak k ní snaží připojit vypínač a udělat z ní lampičku. Její počínání komentují mimo obraz Křemílek a Vochomůrka, kterým před lety propůjčila svůj hlas. Ale hlavně: jsou vidět cennosti, které v domě má!

Svatba s Karlem

Jiřina - jak známo - ráda investuje do obrazů, filmová vila je jich proto plná. Padělky, které v minulosti koupila od podvodného bankéře Radka Pokludy, mezi nimi nejsou. Čelné místo zato zaujímá obraz od Karla Gotta (79), který od něho dostala ke svým 85. narozeninám. Slavík své kamarádce a celoživotní obdivovatelce v roce 2016 – v době, kdy bojoval s rakovinou mízních uzlin – namaloval obraz, jak si ji bere za ženu. Byla to snad provokace, když Bohdalová celý život hledá odpověď na otázku, proč s Karlem nikdy nestanula před oltářem, jak si kdysi přála jeho maminka? „Musíte se zeptat jeho, já to nevím! Ale třeba někdy dostanu odpověď,“ smála se Jiřina na předčasné oslavě Gottových osmdesátin.

Zlatá zrcátka

Ve znělce je také vidět místo, na které si legendární herečka ukládá trofeje, které během své kariéry dostala. Jde např. o deset zrcátek TýTý z dílny Kurta Gebauera (77). A také zúročila kutilské rady ze svého pořadu Hobby naší doby a známost s večerníčkovými postavičkami. „Chudák, mělo by se něco vymyslet,“ říká Křemílek, když se Jiřině nedaří udělat z karlovarské trofeje svítící lampu. „Vochomůrko, udělej na ni huperdum a bude to!“ Po vyřčení kouzelného slůvka se křišťálový glóbus rozsvítí a herečka se rozzáří úsměvem.

 Jiřina Bohdalová: Proč sešlo ze svatby s Gottem? Musíte se zeptat jeho!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.