Těžce nemocný Haničinec - Už mu chystají slavnost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Těžce nemocný Haničinec - Už mu chystají slavnost!

Petr Haničinec
Petr Haničinec (: Archiv, Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

BRATRONICE – Ústup bolesti ze zesláblého těla těžce nemocného herce Petra Haničince (76) mu dovolil opět přijímat návštěvy! Legenda českého fi lmu, zkoušená v poslední letech zákeřnými nemocemi, rakovinou, operací, automobilovou havárií a gangrénou v noze, tak začala znovu jevit zájem o život! A i když mluví o sebevraždě, je vidět, že bojuje.

„Dívali jsme se spolu na Večerníček, který Petr namluvil,“ prozradil deníku Aha! starosta Bratronic Vladimír Štěrba. „Petr je na tom sice špatně, ale se zákeřnou nemocí statečně bojuje,“ dodává starosta, kterého stejně jako obyvatele obce, v níž herec žije a má čestné občanství, pobouřila nelidskost jistého plátku a tvrzení, že kvůli bolestem nemocného se nikdo z okolí nevyspí, protože on celé noci prokřičí.

„Článek o křiku je krutý výmysl,“ zlobí se Vladimír Štěrba. Ten pro svého přítele dokonce připravil na tuto sobotu velkou slavnost! Petr Haničinec se rovněž stane čestným občanem středočeských Štěchovic, a to za svou pomoc při povodních v roce 2002! Osobně se Haničinec slavnostního obřadu nezúčastní, návštěvy svých blízkých ale vítá s otevřenou náručí. Kromě přátel ze sousedství herce stále navštěvují i spisovatel a hudebník Josef Fousek nebo Jan Vyčítal a Karel Vágner. Pravidelně si Haničinec zase telefonuje i s jazzmanem Laďou Kerndlem. Za hezkého počasí herec dokonce vyráží znovu relaxovat na zahrádku, kde čerpá tolik potřebnou energii.

7.9.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.