Hvězda Případů 1. oddělení Petr Stach: ŽIVOTNÍ TRAUMA KVŮLI ALKOHOLU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězda Případů 1. oddělení Petr Stach: ŽIVOTNÍ TRAUMA KVŮLI ALKOHOLU

Petr Stach
Petr Stach (Zbyněk Pecák)

Jako kapitán Anděl v Případech 1. oddělení stál na straně zákona a lapal padouchy. Na divadle teď ale Petr Stach (44) představuje alkoholika, který se zoufale snaží zabránit synovi v konzumaci drog. Sám si přitom prošel podobným životním traumatem!

„Bohužel sám mám tuto životní zkušenost, kdy někdo z rodiny měl veliký problém s alkoholem,“ svěřil deníku Aha! sympatický herec. „A neskončilo to absolutně dobře! Vážně to nebylo vůbec veselé,“ zavzpomínal Stach s tím, že s ohledem na rodinu nechce být konkrétnější. Ať už to byl kdokoliv, Petra to očividně hluboce zasáhlo. Kostlivci ve skříni O to přesvědčivější je ale ve hře Trhni si, otče!, kterou pro Divadlo Ungelt napsal světoznámý britský dramatik Peter Quilter (45).

Hraje v ní tátu alkoholika, který svému synovi feťákovi (Vincent Navrátil) naordinuje léčbu šokem. Za pomoci bláznivé tetičky (Bára Štěpánová) mu vystrojí vlastní pohřeb! „Děj se točí okolo tématu generačního střetu mezi rodiči a jejich potomky. A v jeho průběhu se začne ukazovat, že situace není tak jednoznačná a že problém nemá jenom syn. Začnou se zjevovat rodinné kletby a vypadávat kostlivci ze skříní,“ naznačil Stach.

Přehrává se v tatínky Sám o sobě říká, že je někdy neurotický a úzkostlivý, stejně jako otec, kterého hraje. A právě takové role jsou prý pro něho výzvou, jak tento fakt zmírnit. Z benjamínka Anděla v Případech 1. oddělení se navíc pomalu přehrává v tatínky. „Nejsem nejmladší, a tak jsem si musel odpustit role mládenců a vrhnout se na role mužů středního věku,“ dodal herec se smíchem.



Přečtěte si
uwhaxakb@...
22. 6. 2019 • 16:02

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.