Elton John o filmu Rocketman: Nechodil jsem spát s biblí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Elton John o filmu Rocketman: Nechodil jsem spát s biblí...

Zpěvák Elton John.
Zpěvák Elton John. (Reuters)

„Je to chaotické, vtipné, šílené, hrozné, brilantní a temné. Je to pravdivé, i když si toho spoustu nepamatuju,“ tvrdí Elton John o biografickém Rocketmanovi. Filmu pomohl na svět, přispěl ke scénáři, svěřil své deníky herci Taronu Egertonovi a hlavně žil tenhle pekelný život, který rozhodně stál za to, aby ho někdo zfilmoval.

Elton John (72) je nadšený. Stejně jako miliony fanoušků; snímek je dalším šlágrem v řadě hudebních filmů. Je plný muziky, fantazie, kocoviny, génia. Je ale toxickou zkratkou, cestou ke smíření a ke střízlivosti. „Dojalo mě všechno. Když mě jde ve filmu Bernie navštívit na kliniku, je to tak opravdové, že jsem brečel a nechtěl přestat,“ tvrdí muzikant.

Napsal jsem písničku a šel si koupit rolls-royce
Je nyní průvodcem příběhu a vzpomíná, jak to vážně bylo. „Ve skutečnosti jsme s Berniem čtyři pět let obcházeli kluby, paběrkovali, škemrali o příležitost. Přišla, ale nebylo to tak rychlé jako ve filmu.“ Vytahuje z deníku, který si psal stručně, jeden den roku 1973. „Asi jsem zrovna nebyl sdílný, když jsem jen napsal tohle: ráno jsem složil Candle in the Wind. Pak jsem šel do Londýna a koupil rolls-royce. A na večeři přišel Ringo Starr.“

Bulimik
Jsou to ale jen drobnosti, které se do filmu nedostaly, ovšem stojí za to. „Objevil jsem v 70. letech kouzlo kokainu. A čtyři pět let jsem nechtěl nic jiného.“ V roce 1975 se poprvé předávkoval a diagnostikovali mu také bulimii, poruchu příjmu potravy. Když se ho později zeptali, zda věděli, že i jeho blízká přítelkyně princezna Diana měla bulimii, odpověděl: „Ano, věděli jsme to o sobě, že jsme bulimičtí, mluvili jsme o tom často.“ Sex ve filmu s Johnem Riedem byl prý první v jeho životě, Ried ho připravil o panictví. „Tehdy jsem si uvědomil, že jsem gay.“

Celý článek si můžete přečíst v nedělním tištěném vydání deníku Aha!

Rocketman – trailer filmu o Eltonu Johnovi:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.