Konec pohádky princezny Charlotte: Od září to vypukne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Konec pohádky princezny Charlotte: Od září to vypukne!

Princezna Charlotte na křtinách prince Louise
Princezna Charlotte na křtinách prince Louise (profimedia.cz)

I když se narodila s titulem, o němž mnohé holčičky odmala sní, život princezny je v mnohých ohledech velmi přísný a neústupný. Princeznu Charlotte (4) tak od září čeká už škola. Poprvé do lavice usedne v soukromé škole Thomas´s Battersea School v jižním Londýně, kam chodí i její starší bratr George (5).

Novinku v oficiálním prohlášení zveřejnil Kensingtonský palác. „Jsme z tohoto rozhodnutí vévody a vévodkyně z Cambridge opravdu nadšeni. Těšíme se, až u nás v září přivítáme princeznu Charlotte i všechny její spolužáky,“ potvrdil informaci  podle webu Revue iDnes ředitel soukromé školy Simon O´Malley.

Školné na Thomas’s Battersea School vychází podle uvedeného webu v přepočtu na 180 tisíc korun za trimestr u dětí od čtyř do sedmi let, u starších školáků je to více. V současnosti na této soukromé škole studuje kolem pěti set žáků ve věku od čtyř do třinácti let.

V prvním ročníku si žáci zvykají na pravidelný režim, princ George už musí ve druhé třídě zvládat předměty, jako je čtení a výslovnost. Očekává se, že princezna Charlotte bude kromě povinných předmětů studovat také francouzštinu, umění, hudbu a balet.

Takhle to sluší dětem vévodkyně Kate a prince Williama:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.