Jiří Krampol (80): VÁŽNÁ NEMOC! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jiří Krampol (80): VÁŽNÁ NEMOC!

Jiří Krampol
Jiří Krampol (profimedia.cz)

Svlékl se do plavek a kromě stále ještě pevné postavy odhalil i to, o čem posledních pět let raději mlčel. Jiřího Krampola (80) trápí nevyléčitelná kožní choroba. Z malého fleku se postupně staly větší skvrny, které se mu rozlezly na hrudi.

Bylo jich tolik, že herec raději vyhledal lékaře. „Mám kamaráda nitrožilního chirurga, který řeší i takové věci jako mateřská znaménka. Tak jsem se ho ptal a on mi řekl, že mi chybí pigment,“ vysvětlil deníku Aha! herec s tím, že mu kožní barvivo schází posledních pět let. A má pro to i svoje vysvětlení.



„Třicet let jsem byl permanentně opálený, protože jsem pořád jezdil k moři. Doktor mi řekl, že můj organismus si jakoby vybral to barvivo, takže nemám pigment,“ vysvětlil. Skvrny ho nijak nesvědí ani nebolí. Naděje, že by se jich zbavil, je nemožná. „Má to moje snacha, které je osmadvacet let. Trpí tím spousta mladých lidí. Takže to neznamená, že bych byl dědek, a proto to mám,“ smál se Krampol.



Mnohem víc ho ale momentálně trápí bolavá noha – kvůli přetrženému vazu se mu špatně chodí a musí docházet na bolestivou rehabilitaci. Moc mu nepřidají ani starosti o manželku Hanku (57), která nedávno zkolabovala v Tunisku.

Ztráta kožního pigmentu
Nebolí, nesvědí, ale může způsobovat psychické problémy. Ztráta kožního pigmentu, která se odborně nazývá vitiligo, se totiž projevuje velkými bílými skvrnami na kůži. Nejčastěji na obličeji, prstech, kloubech, ale také kolem očí a úst. Ty se mohou postupně rozšiřovat a způsobovat na pokožce mapy. Na tom, co tohle neinfekční onemocnění vyvolává, se zatím lékaři neshodli, většinou to ale přisuzují dlouhodobému stresu, fyzickému podráždění kůže či nečekané situaci, která u člověka vyvolá šok. Ten, kdo vitiligem onemocní, by se měl v každém případě před sluncem více chránit, protože postižená kůže je citlivější na UV záření!

Jiří Krampol na pohřbu Poštulky: Nečekal jsem, že umře tak brzo!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
janakveton
1. 6. 2019 • 13:22

Opravdu taky nevím, proč o tom píšete tak, jako by trpěl rakovinou kůže! Myslíte si, že vám to zajistí víc sympatizantů? Já bych řekla, že právě naopak! Na internetu je výčet známých osobností, kteří tím trpí, možno si to najít. Trpěl tím maminčin kolega a jedna kolegyně, nevypadalo to hezky, ale oba měli rodiny a žili normálním životem. Blbé je, když se s tím někdo narodí. To se stalo jedinému synovi mé kamarádky z dětských let. Chytrý kluk, ale za toto se styděl. Nedivím se! Znala jsem ho do jeho osmnácti let. Nevím, zda si našel nějakou dívku. Ale určitě s tím měl problémy. To už se pana Krampola a jemu podobných netýká!

illenne
28. 5. 2019 • 20:06

Už to není žádný mladík, ale chová se jak mlaďas . K tomu ještě starosti s manželkou, honění po kšeftech, aby ji uživil. A ona potom naříká, jak měla zkaženou dovolenou, kterou nejspíše zaplatili sponzoři . Udělali by nejlépe, kdyby se tak nepředváděli.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.