Jana Adamcová o konci na Nově: Nečekaná kudla do zad | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Jana Adamcová o konci na Nově: Nečekaná kudla do zad

Jiří a Jana Adamcovi
Jiří a Jana Adamcovi (Martin Hykl, archiv rodiny Adamcových)

Jméno manželky známého režiséra Jiřího Adamce (71) je teď nejčastěji skloňované v souvislosti s tím, že se před několika měsíci stala mluvčí Úřadu vlády. Spoustu let se ale Jana Adamcová (47) objevovala i ve zpravodajství televize Nova. Jenže, jak přiznala v rozhovoru pro týdeník Ona dnes, tam skončila, jakmile se jí narodila dcera. I když vůbec nechtěla.

Několik let se naplno věnovala rodině a starala se na plný úvazek o manžela i dvě děti. Jenže i když to budí zdání, že to byla její svobodná volba, sama se pro to spontánně nerozhodla. Sehrály v tom roli okolnosti zvenčí. „Já si ani trochu nestěžuji, byla jsem mámou na plný úvazek mnoho let a bylo to nádherné. Ano, po narození syna v roce 2008 jsem se do zpravodajství v TV Nova mohla v poměrně brzké době vrátit, zaměstnavatel mi to umožnil. O dva roky později, když se mi narodila dcera, už to nešlo. Podmínky se změnily, pro kojící matku byly nepřijatelné. Takže jsem skončila a nadlouho zůstala mámou,“ vysvětlila Jana Adamovská, proč se s Novou nakonec rozloučila.

Jednoduše to prý tenkrát nepřijala, mrzelo jí to: „Televizi jsem měla ráda, strávila jsem v ní svůj téměř celý dosavadní profesní život. A kolegové ze sportovní redakce byli skvělí. Navíc jsem měla podporu rodiny, která by mi bývala s tou občasnou péčí o děti velice ráda pomohla. Člověk ale nemůže mít vše, takhle jsem to brala,“ říká smířlivě.

S protekcí od manžela prý rozhodně nemohla počítat, i když by to možná někoho napadlo. Údajně by se nepřimluvil: „Neudělal by to. Vím, že tomu málokdo uvěří, ale nikdy mě nikam netlačil. Když mě v některých svých zábavných nebo společenských pořadech akceptoval jako moderátorku, bylo to proto, že mě za moderátorku považoval a byl si jistý, že se za mě nemusí stydět. Do svého seriálu mě ale k údivu mnoha kolegů a známých nikdy neobsadil. Nebyl si jistý a nechtěl působit rozruch kvůli oprávněnému podezření z protekce,“ uvedla, proč vlivu svého manžela nikdy ve své profesní kariéře nevyužívala.



Přečtěte si
aveneta
2. 6. 2019 • 10:55

Kdyby tento vztah byl opravdu o lásce, tak kašle na kariéru a užívá si rodinného života...no chvilku se upozadila, ale ejhle zase jiné touhy...šťastný život je zcela o něčem jiném

blamal
1. 6. 2019 • 12:20

Do haje, to uz Bures vlastni i Aha nebo co? Dokud tahle priplesatela tupka Adamcova nebyla mluvci Buresovy vlady, pes po ni nestek, a ted tu davate jeji blitky co tejden. Bezte s tou blb.kou nekam, nikoho jeji pindy nezajimaj.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.