Z Josefa Laufera je opět mafián: Učí se Gottův text! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Z Josefa Laufera je opět mafián: Učí se Gottův text!

Josef Laufer
Josef Laufer (Marek Pátek)

Tři roky Josef Laufer (79) odmítal role. Když se mu teď ale vrátila manželka, kostýmní výtvarnice Irena Greifová (79), po třech letech z nemocnice domů, ožil. A hned přijal hlavní roli, která původně patřila Karlu Gottovi (79).

Herec se tak spolu s Jiřím Krampolem (80) stane hlavním hrdinou nového filmu režiséra Tomáše Magnuska (34) Plavčík neboli Vlnobití. „Ano, manželku mám zase doma, ožil jsem a tu roli jsem vzal moc rád,“ potvrdil deníku Aha! Laufer.

Zaprvé se mu prý líbí scénář, zadruhé to dluží Magnuskovi, kterému už jednu roli kvůli manželce, která na jaře 2016 upadla do toxického šoku a bojovala o život v nemocnici, musel odmítnout. A zatřetí ho prý nesmírně vzrušuje, že mu spadla do klína role psaná zprvu pro Slavíka. „Tím hlavním důvodem, proč jsem to vzal, je ale asi Jiří Krampol, se kterým mě pojí dávné přátelství,“ svěřil se Laufer. S Krampolem spolu chodili na DAMU a nakonec spolu žili třináct let v domě v Pařížské ulici.

„Párkrát jsme spolu hráli, ale to je dávno. Potom už jsme se potkávali jenom na chodbě. Tak jsem si řekl, že bychom to spolu mohli naposledy rozjet ve velkém,“ prozradil herec a zpěvák.

Ve filmu Jiří s Josefem hrají dva velké kamarády, kteří se setkají po letech. Krampol je lázeňský plavčík a Laufer coby zámožný inženýr Krása chce ty lázně koupit. „Hraju zase mafiána. Nevím, proč si mne režiséři takhle zaškatulkovali! Gangsterem jsem ale před kamerou moc rád,“ prohlásil herec, který v prvních, Troškových Kameňácích ztvárnil mafiánského bosse.

Chystají velkolepou oslavu

Kromě šprtání scénáře se teď Josef Laufer stará doma o manželku a připravuje s nadšením oslavu jejích 80. narozenin, které má tento týden v neděli. „Řeknu to jedním slovem. Oslavíme to opravdu velkolepě,“ prohlásil herec a zpěvák, který už ani nedoufal, že se mu milovaná žena vrátí z nemocnice domů.

 Josef Laufer jako Terminátor: Až natáhnu brka, tak po mně zbyde hromada železa! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.