Kvitová má konečně klid: Kolik dostal »její« útočník?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kvitová má konečně klid: Kolik dostal »její« útočník?!

Kvitová se pro časopis nefotila jen jako bojovnice
Kvitová se pro časopis nefotila jen jako bojovnice (Prima ZOOM)

Osm let v base za pět měsíců bez tenisu a doživotní trauma! To je trest, který si Radim Žondra (33) odnesl coby usvědčený viník přepadení Petry Kvitové (29). A tenistka si po včerejším soudním verdiktu může oddechnout: Konečně je po všem!

Lotr, který v prosinci 2016 Kvitovou přepadl v jejím prostějovském bytě a při potyčce ošklivě pořezal na ruce, byl Žondra! Soudkyně Bordovská o tom nepochybuje, uznala ho vinným z těžkého ublížení na zdraví a porušování domovní svobody a poslala ho za mříže. „Stěžejním důkazem je výpověď Petry Kvitové. Byla zcela hodnověrná, při rekognici se byla schopna vyjadřovat detailně a jasně,” řekla Dagmar Bordovská.

Obviněný a jeho obhájkyně se do posledního dechu bili za nevinu. „Nejsem zachycen na kameře před domem. A pachová stopa je z bundy, kterou na sobě poškozená na místě činu vůbec neměla. Ušili to na mě!“ bránil se Žondra a jeho obhájkyně Nejedlá dokonce vyjádřila pochybnosti, zda děsivě pořezaná ruka na fotce opravdu patří Kvitové...

Soudkyně naopak zpochybnila hodnověrnost svědků obhajoby, podle nichž Žondra v době přepadení makal na stavbě. „I ve svých minulých kriminálních případech, kterých se dopustil na seniorech, se hájil, že byl v práci na stavbě,“ upozornil zmocněnec tenistky Lukáš Trojan.

Žondra si trest odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou, má zaplatit 33 tisíc Kč za léčebné výlohy a 10 tisíc, které v bytě ukradl. Soud zároveň zrušil předchozí rozsudek z jiného případu na 2,5 roku, osm let je tak souhrnný trest. Žalobce navrhoval 12 let basy.

Osm let vězení. Soud vynesl rozsudek za útok na Kvitovou

Video se připravuje ...

 Kvitová vypovídala u soudu. Tvrdí, že pachatelem je Žondra

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.