Jiřina Jirásková: Ještě nechci umřít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jiřina Jirásková: Ještě nechci umřít!

Jiřina Jirásková je ráda za každý volný den, v jejím životě je doslova zázrakem, když má chvíli pro sebe a pro svou zahrádku. Čas jsou pro ni zkrátka peníze.
Jiřina Jirásková je ráda za každý volný den, v jejím životě je doslova zázrakem, když má chvíli pro sebe a pro svou zahrádku. Čas jsou pro ni zkrátka peníze.

PRAHA – Adamec (59), nebo Hřebejk (40)? Oba úspěšní režiséři, jeden tvůrce televizních seriálů, druhý řady filmů, které každý rok bojují o sošku Českého lva. Jen jednoho z nich si však vybrala přední česká hereček Jiřina Jirásková (76).


Košem dostal Hřebejk! Odmění se Jiráskové za přízeň režisér Adamec smrtí? Co čeká Jiráskovou alias paní Kekulovou ve čtvrté řadě »nováckého« seriálového hitu Pojišťovna štěstí?

„Pozítří jdu umírat do nemocnice,“ řekla deníku Aha! Jiřina Jirásková, která doufá, že ji nenechají v seriálu Pojišťovna štěstí umřít. „Snad mě vyléčí, ale těžko říct, jestli mě nenechají později umřít. Ještě se mi ale nechce umřít,“ svěřila se Jirásková, která očividně o roli v seriálu hodně stojí. „Ten štáb a lidé okolo jsou skvělí, určitě se mi po nich jednou bude stýskat,“ dodala Jirásková.

Přední česká herečka ví, že je potřeba se pořádně otáčet, aby se peníze hrnuly do její kapsy. „Čas jsou peníze a podle toho se také řídí natáčení. Dříve jsme měli osmihodinovou frekvenci a byli jsme unaveni, teď točíme dvanáct hodin a budete se divit, mně už bylo padesát, pro mě je to složité. Mám v divadle pět velkých titulů na repertoáru a každý volný den je pro mě zázrak,“ líčí svůj program Jirásková, která dokonce kvůli obrovskému pracovnímu nasazení musela odříct i Hřebejkovu nabídku na roli ve filmu – a bolelo to hodně.

„Ano, ta nabídka přišla, dokonce jste uhodila u toho Hřebejka i hřebík na hlavičku. Musela jsem to bohužel odříct, mám tolik natáčení. Už kvůli tvůrci mě to mrzelo opravdu hodně,“ říká Jirásková, která však ví, co je pro ni přínosnější. Prostě zvítězil režisér Jiří Adamec a další pokračování seriálu Pojišťovna štěstí. Že by jeho nabídka byla opravdu o tolik lukrativnější, co se financí týče?


Autor: EVA KREMSEROVÁ
Foto Aha! – Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.