Dramatické chvilky Cardy »Retardy«: Od smrti ho dělily minuty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dramatické chvilky Cardy »Retardy«: Od smrti ho dělily minuty

Josef Carda
Josef Carda (Foto Aha! – Pavel Machan)

Snad každý si někdy prožil nelehké chvíle a herec Josef Carda (63) nepatří mezi výjimky. Sporťák Carda retarda z Tele Tele přiznal, že málem zemřel na divadelních prknech. O co šlo a změnila ho tato fatální událost?

„Vždycky jsem se bál, že zapomenu text… Vešel jsem na jeviště a v hlavě najednou prázdno, hudba už samozřejmě jela. Byl jsem ale na takovou situaci připravený, podvědomě jsem asi čekal, že se mi to jednou stane. Začal jsem v tu chvíli předstírat, že mi nefunguje mikroport, prostě jsem jen vydával takové trhané zvuky, zvukař u mixáku málem zešílel. Já ale svoje okno pěkně zakamufloval,“ pověděl idnes.cz Josef Carda. Nejhorší chvíle na divadelních prknech však přišla později.

„Horší bylo, když mě rovnou z jeviště odvezli na operační sál se zánětem slepého střeva. Operoval mě tehdy kamarád doktor. Stalo se to totiž shodou okolností při hostování v Mostě. Od něj jsem se později dozvěděl, že jsem nebyl daleko od toho, abych zemřel přímo na jevišti. Tak vážné už to bylo. Dnes už si ale na takové věci, abych něco kvůli práci zanedbal, dávám větší pozor. Člověka sice svazuje jakási zodpovědnost za diváky a vyprodaná představení, ve finále ale ani to nestojí za podlomené zdraví. K sebeúctě člověk bohužel většinou dospěje až věkem, anebo podobnými, skoro fatálními událostmi,“ svěřil se herec známý především z Tele Tele.

„Z provozu jsem byl vyřazený na pěkně dlouho. Zrovna jsme někam jeli s Jakubem a jeho pánem, měl jsem být pryč tři dny, a na zahradě nám zrovna dozrávaly hrušky. Nechtěl jsem je nechat spadnout, tak jsem vylezl na žebřík, že je očešu a pak z nich udělám hruškovici. Spadl jsem tak nešťastně, že jsem si zlomil čtyři žebra a propíchl plíce. Nemohl jsem ani vstát, manželku ke mě přivolal až štěkající pes. První, kdo mi telefonoval do nemocnice byl Barťák se slovy: Prosím tě, to sis tu hruškovici nemohl někde koupit?“ dodal k nepříjemné životní situaci Carda, kterému jeho slavnou přezdívku prý vymyslela milovaná manželka.

 Muži o kabelkách

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ulbobrova....@...
20. 3. 2019 • 19:40

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.com

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.