Zpěvák Hoffmann zemřel ve spánku: Oranžovej expres navždy utichl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zpěvák Hoffmann zemřel ve spánku: Oranžovej expres navždy utichl

Zpěvák vyfocený na chatě, za ním bazén.
Zpěvák vyfocený na chatě, za ním bazén. (Foto ara)

Oranžovej expres už nezazpívá. Mirek Hoffmann (†83), který  zasvětil celý život country muzice, působil v kapele Greenhorns a v roce 1990 založil skupinu Zelenáči, v úterý zemřel. „Považoval jsem ho za jednoho z nejlepších country zpěváků,“ řekl Aha! Ivan Mládek (77)

Přátelili se téměř 60 let. „Nebýt Waldemara Matušky, kterého svým hlasem mnoha lidem připomínal, byl Mirek zcela jistě absolutním králem naší country,“ je přesvědčený Mládek. „Svým zpěvem a svými písničkami se hluboko vryl do srdcí tisíců Čech a dokonce i countryových zpěváku a jejich fanoušků, kteří vzhlíží k Mirku Hoffmannovi jako k modle. A budou podle mne vzhlížet dál ještě mnoho let,“ dodal malíř a muzikant. Cenil si u Mirka jeho skromnosti, obětavosti a smyslu pro humor.

Také kreslíř a zpěvák Jan Vyčítal (77) Hoffmanna dobře znal. „Nemůžu na tu smutnou zprávu říct nic povzbuzujícího. Dlouhá léta jsme se neviděli,“ řekl Aha!. „Mirek se hodil v sedmdesátých letech do Greenhorns jako protipól Michala Tučného zjevem i barvou hlasu,“ dodal Vyčítal.

Mirek před časem ovdověl a staraly se o něj dcery Andrea a Alice. Zemřel poklidně ve spánku.

Poslední sbohem v pátek

Rozloučení s legendárním zpěvákem Mirkem Hoffmannem se koná 15. března ve 12 hodin ve Velké síni strašnického krematoria.

Obelstil nedělní kolony

Mirek Hoffmann měl smysl pro humor. Jen několik metrů od domu ve starých Stodůlkách, kde s rodinou žil, si postavil další dům se studiem. Říkal mu chata. „Nebudu přece vězet každou neděli v kolonách,“ říkal, když si „na chatu“ nesl kafe. Byl schopný překopat celou zahradu a prosít všechnu zem, aby ji zbavil plevele.

Mirek Hoffmann na přebalu desky spolu s Ivanem Mládkem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.