Michal Tučný a Jan Vyčítal: Zrada a 20 let nenávisti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Michal Tučný a Jan Vyčítal: Zrada a 20 let nenávisti!

Nenávist mezi Tučným a Vyčítalem trvala dlouhých 20 let!
Nenávist mezi Tučným a Vyčítalem trvala dlouhých 20 let! (Foto Aha!: Marek Hofman, Martin Pekárek, Dana Kolářová,ara)

Michal Tučný (†48) je právem nazýván legendou české country hudby. Jeho písně lidé milují dodnes, jeho kapely vždy patřily mezi ty nejúspěšnější, ale byly i důvodem rozbrojů mezi kamarády. Právě rozpad kapely Greenhorns byl příčinou nenávisti mezi dlouholetými přáteli Tučným a Vyčítalem (73).

Tučný měl v životě mnoho neřestí, jednou z nich byl alkohol, díky kterému začaly spory v kapele Greenhorns. Jako konferenciér a bavič jezdil s kapelou i Petr Novotný, který uváděl koncerty a vystupoval mezi písničkami se zábavnými historkami. Vyčítalovi se však zdálo humoru na koncertech moc a preferoval více hudby. Jednou Novotný vynechal koncert v Brně, protože musel natáčet v Praze, to ovšem kapele nepřiznal a jeho oficiální verze byla, že je nemocný. Tehdy mu Jan Vyčítal udělil pokutu, tu Novotný odmítl zaplatit a Vyčítal tuto situaci použil jako záminku pro jeho vyhazov.

To byl začátek konce slavných Zelenáčů, baviče totiž v odchodu následovali další členové kapely. „S Novotným jak už víme, odchází neuspokojený Tomáš Linka, manažer Oscar Hahn, zvukař Zdeněk Otava, steelkytarista Josef Dobeš a nakonec i stále víc nespokojený Michal Tučný,“ píše se v knize Jaroslava Kříženeckého Michal Tučný – Zpráva o životě.

Jan Vyčítal vzal tehdy odchod Tučného jako osobní zradu, tehdy to byl konec jednoho velkého kamarádství a trvalo dvacet let, než si to spolu ti dva vyříkali. „Byl jsem moc rád, když jsme se sešli u piva a on překonal sám sebe a před několika kamarády se mi omluvil se slovy, že po dvaceti letech se promíjejí i hrdelní zločiny. Podali jsme si ruce a okamžitě jsem mu odpustil,“ vzpomíná v knize Honza Vyčítal.

 



Přečtěte si
rezacek
8. 1. 2018 • 19:22

Vyčítal je trapný hovadu. Chvíli si hrál na dizidenta, ale nikdo mu to nevěřil. Spíš by mě nepřekvapilo, kdyby byl estébák.

jity
6. 7. 2015 • 12:28

Vyčítal je nesympatický a nafrněný. Na Michala Tučného nikdy neměl, alespoň se zpěvem ne.

nilud
6. 7. 2015 • 10:21

Vyčítal je proamerický magor a zpívat vůbec neumí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.