Dabér Petr Oliva (†75) alias Kalina z Ordinace: Poslední přání se mu nesplnilo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dabér Petr Oliva (†75) alias Kalina z Ordinace: Poslední přání se mu nesplnilo

Herec a král dabingu Petr Oliva
Herec a král dabingu Petr Oliva (Blesk – Petr Novotný, archiv Blesku)

I když Petr Oliva (†75) patřil k vyhledávaným hercům a skvělým dabérům, vdova Dagmar Čárová (60) se rozhodla ve shodě se synem Pavlem (32), že smuteční obřad před početnými kolegy i fanoušky utají. Vybrala si Ústřední obřadní síň na pražských Olšanech. Jméno muže nenechala ani napsat na vývěsku!

Akt, kterého se zúčastnilo na deset smutečních hostů, byl velice krátký. Trval pouhých 13 minut. Kromě kolegů chyběly i první Olivova manželka Regina Rázlová a jejich společná dcera Adéla.

Představitel komunisty Karla Mutla ze Třiceti případů majora Zemana či podplukovník Gustav Kalina z Ordinace v růžové zahradě 2 měl skoro celý život problémy s astmatem, navíc dostal koncem loňského roku těžký zápal plic. Lékaři ho proto museli hospitalizovat. „Nesl to velice statečně. Byli jsme spolu denně ve styku,“ prozradila vdova Dagmar. Doufala, že se manžel zase vrátí domů. Přes veškerou péči ale její milovaný Petr v sobotu 9. února, jen pět dní před svými 76. narozeninami, v nemocnici zemřel.

Nesplěné přání
Snem »českého Bodieho« z britského seriálu Profesionálové bylo podívat se do Velké Británie. Chtěl ještě se svou milovanou ženou do Edinburghu, ale osud mu to nedopřál. Skonal jen dva týdny před vysněnou cestou. „Je mi to moc líto, oba jsme moc rádi cestovali,“ řekla Aha! Dagmar. Cesta měla být taky dárkem k jeho narozeninám, které by herec oslavil ve čtvrtek.

Na video s Petrem Olivou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
16. 2. 2019 • 17:46

Jakon herec průměr, ale jako dabér byl jednička...no, každý musíme odejít do onoho světa.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.