Smrt herce Petra Olivy (†75) alias Gustava z Ordinace: Zabilo ho astma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smrt herce Petra Olivy (†75) alias Gustava z Ordinace: Zabilo ho astma!

Herec a král dabingu Petr Oliva
Herec a král dabingu Petr Oliva (Blesk – Petr Novotný, archiv Blesku)

Po odchodu režiséra Václava Vorlíčka (†88) dostalo Česko další ránu! Ve věku nedožitých 76 let zemřel včera ráno herec a dabér Petr Oliva (†75), hlas Pierra Richarda (84) nebo Lewise Collinse (†67) alias Bodieho ze seriálu Profesionálové. Podle informací Nedělního Aha! podlehl vážným zdravotním problémům způsobeným silným astmatem.

Oliva několik dní před svým skonem ležel v nemocnici, kde také v sobotu ráno vydechl naposledy.


Bude chybět
Informace se okamžitě začala šířit v uměleckém prostředí, až ji nakonec jako první zveřejnilo jeho poslední domovské Divadlo Radka Brzobohatého. „Tato zpráva nás velice zasáhla. Petře, budeme vždy vzpomínat s láskou. Nikdy nám nepřestanete chybět!“ stojí v prohlášení na stránkách pražské scény.



Boj od mládí
„S Petrem jsem mluvila naposledy okolo vánočních svátků. Stěžovala jsem si na moje záda a on mi řekl, že je taky pořád po špitálech. Už od mládí ho trápilo astma a teď se mu to na starý kolena hodně zhoršilo. Pamatuju dokonce, že ho jednou vezli rovnou z jeviště,“ zavzpomínala včera na Olivu herečka Jaroslava Obermaierová (72), která tak zároveň popsala, jaké měl herec zdravotní potíže.

Neustále v nemocnici
Oliva byl v nemocnici v posledních třech letech několikrát! Lékaři ho měli v péči nejen kvůli silnému astmatu, ale také řešili jeho nemocnou páteř. „Měl jsem velké bolesti, nedalo se to vydržet, tak jsem musel do nemocnice, kde mi operovali páteř. Do toho se mi mezi ploténkami usadil nějaký vir, takže se to celé komplikovalo. Hodně to bolelo, ale už to není tak hrozné. Jen teď pořád ležím,“ řekl deníku Aha! v létě roku 2016. „Dříve jsem pořád něco dělal a v poslední době jsem zlenivěl. Tak asi proto ty potíže. Štve mě ta nečinnost, že ležím a nic nedělám. Maximálně si čtu knihy,“ dodal tehdy herec. Nebál se nám dokonce poskytnout fotografii z nemocničního lůžka.

Měl dceru s Rázlovou a syna s Čárovou!
S exmanželkou Reginou Rázlovou (41) měl dceru Adélu Olivovou (42). S ní se poprvé viděl 37 let po jejím narození. Když jí byly dva roky, od rodiny odešel a o dceru nejevil zájem. Jak se ale dá usuzovat ze včerejšího prohlášení Rázlové, vše mu nakonec odpustila. „Byli jsme mladí, velmi jsme se milovali. Z lásky jsme měli a máme báječnou a talentovanou dceru. Prožili jsme spolu kus krásného života. Jsem za to osudu a Petrovi pokorně vděčná. Je mi moc smutno, že odešel,“ řekla Nedělnímu Aha! krátce před představením v Divadle na Vinohradech.



Tátu mám jednoho...
Sama hercova dcera Adéla o tatínkových zdravotních potížích věděla a držela mu palce. „Tati, i když se vůbec neznáme, tak ti přeju, aby ses z toho dostal. Tátu mám jen jednoho a chci, aby žil co nejdéle,“ prohlásila loni malířka Adéla Olivová. „Potřebuji čas, abych dokázala něco říci,“ omluvila se pak včera ve chvíli, kdy jí Nedělní Aha! kondolovalo.

Smutek manželky
Poslední ženou Petra Olivy byla herečka a dabérka Dagmar Čárová (60), se kterou měl syna Pavla (32). Oba včera na svých facebookových profilech zveřejnili otcovu černobílou fotografii s daty jeho narození a úmrtí. Od té doby jim kamarádi a příznivci píšou v komentářích stovky kondolencí a podpůrných vzkazů.

Celý článek si můžete přečíst v tištěném nedělním vydání deníku Aha!

Na video s Petrem Olivou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.