Dagmar Havlová: Měla to být bomba roku... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dagmar Havlová: Měla to být bomba roku...

Dagmar Havlová dnes...
Dagmar Havlová dnes...

PRAHA – Největší tajemství scénáře k právě natáčenému třetímu pokračování legendárního seriálu »Nemocnice na kraji města: Nové osudy«? Role v něm byla přichystána i pro bývalou první dámu Dagmar Havlovou (53)!


Sama manželka Václava Havla nedávno řekla: „Ráda bych se vrátila ke své herecké profesi ve větší míře.“ „V Dietlově původní Nemocnici hrála paní Dagmar postavu Kabíčkové, ženu správce domu v Týništi, kam odjel pracovat mladý Karel Sova,“ připomíná scenáristka »nové« Nemocnice Lucie Konášová.

V úvahách ČT se proto zrodil nápad na velký návrat Havlové do seriálu. Vypadalo to náramně: Kabíčková se podruhé dobře vdá, s nemocnicí v Boru spolupracuje na charitativní akci a nakonec se z ní stane VIP pacient… „Dospěli jsme ale nakonec s paní Havlovou k názoru, že postava Kabíčkové nedává příliš možností pro další vývoj, a proto roli odmítla,“ říká producent seriálu Borek Severa.

Kliknutím zvětšeteTeď ale Havlová odmítnutí možná lituje. Role v dramatu Odcházení, kterou pro ni napsal manžel Václav Havel, se totiž odkládá na neurčito. Poté, co se Havel nedohodl na jejím obsazení s Národním divadlem, hra poputuje jinam. Kam, se zatím neví.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.