Utajené drama Jane Seymour alias doktorky Quinnové: Prosila jsem Boha, ať mě nechá žít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Utajené drama Jane Seymour alias doktorky Quinnové: Prosila jsem Boha, ať mě nechá žít!

Michaela a Sully v dobových kostýmech.
Michaela a Sully v dobových kostýmech. (Reprofoto Youtube, instagram, facebook, profimedia.cz)

Herečka Jane Seymour (67), která se proslavila rolí doktorky, ale zazářila i jako bond-girl ve filmu Žít a nechat zemřít, málem sama odputovala na věčnost. Stačilo málo a z pomyslného „druhého břehu“ už se nevrátila. Co se jí přihodilo?

Že „obyčejná“ chřipka může mít fatální následky, se přesvědčila i tato populární herečka. Na konci 80. let, kdy jí bylo 36 let, onemocněla závažnou chřipkou a lékaři se ji rozhodli vyléčit injekcí penicilinu. Podle Šípu se ale vzápětí dostavila tak silná alergická reakce, že se Jane Seymour rázem ocitla v bezprostředním ohrožení života. „Doslova jsem opustila své tělo a uviděla samu sebe na posteli obklopené lidmi…,“ zavzpomínala herečka na kritický mezník, kdy málem zemřela.

 

„Vzpomínám si, jak se mě snažili resuscitovat. Byla jsem nad nimi a z rohu místnosti jsem na to shlížela,“ vybavuje si osudovou chvíli, kdy rozhodovaly vteřiny. Ačkoliv prý netušila, co se s ní děje, jedno si uvědomovala velmi silně. A sice, že nechce zemřít a opustit své děti! „Pak jsem požádala o pomoc nebesa,“ řekla herečka, pro kterou tato prosba znamenala v daném okamžiku poslední záchranu. Slíbila ještě, že pak nikdy nebude brát boží jméno nadarmo.

A pak se stal zázrak: lékaři herečku konečně resuscitovali. Jane Seymour si uvědomuje, že správný zásah lékařů byl nesmírně důležitý. Přesto ale připouští, že se jednalo o velmi silný zážitek. „Čas od času chodím do kostela a stále nad tím přemýšlím,“ netají se herečka. A to přesto, že se vše odehrálo už před více než třiceti lety.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.