Zemřel Lubomír Kostelka (†91): Odešel za parťákem Menšíkem (†58) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemřel Lubomír Kostelka (†91): Odešel za parťákem Menšíkem (†58)

Lubomír Kostelka (†91)
Lubomír Kostelka (†91) (Alexandr Malachovský / Aha)

Skon herecké legendy Lubomíra Kostelky potvrdil jeho syn, lékař Martin. Lubina z Kouzelné školy zradilo srdce a nebylo mu pomoci. Před smrtí musel trpět mnoho nepříjemností, oslepl na jedno oko a zlomil si nohu v krčku.  

„Táta se nachází v kritickém stavu v nemocnici v Motole na koronární jednotce po náhlé srdeční příhodě. Prosíme jeho přátele a příznivce, aby mu v této těžké chvíli drželi všechny palce, aby i tuto chvíli s vaší pomocí těžkou situaci překonal,“ řekl v pondělí Blesku hercův syn. „Jsem hodně smutný a otřesený. Zvláště, když mám hlubokou znalost procesu, který se odehrává. Pro nás zdravotníky není žádná útěcha nebo konejšení, víme toho příliš mnoho. V těchto chvílích je to na škodu,“ posteskl si Aha! včera.

Syn byl pro něj vším

„Ten se mi vydařil jako nic v životě!“ radoval se Lubomír Kostelka na oslavě svých devadesátin před více než rokem. „Vybral si obor chirurgie. Dva roky byl na Vinohradech a pak šel na dětskou kardiochirurgii na kliniku do Motola. V Motole vyrostl ve výborného lékaře, pak si jej vybrali do Anglie, jednoho jediného z Česka, pak byl ještě rok v americkém Bostonu v Harvardské nemocnici. Nabízeli mu tam i místo, ale on nechtěl být daleko od rodiny. Až přijeli Němci, kteří otvírali novou nemocnici, že ať jim to dá všechno dohromady. Měl tam být tři roky, a už je tam přes dvacet let,“ dodal.

Kostelka alias děda Lubin z Kouzelné školy: Přišel jsem o jedno oko!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.