Ivan Mládek si mne ruce: Tyhle prachy shrábne za obrazy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ivan Mládek si mne ruce: Tyhle prachy shrábne za obrazy!

Ivan Mládek
Ivan Mládek (Martin Pekárek)

Muzikant, skladatel, ale i malíř. To vše je Ivan Mládek (76), který nedávno pokřtil svou knihu, ve které najdete i jeho originální výtvarná díla. Mládek musí být opravdu talentovaným autorem, protože dle informací časopisu Sedmička, na obrazech vydělal pořádný balík!

Jeho výtvarná kariéra se prý začala rozjíždět v roce 1975 v tehdejším Mladém světě, kde zveřejnili některé z jeho písní a jeho výtvarné ilustrace, se jim hodili do konceptu. Z časových důvodů spoustu obrazů jen vymyslel a ne zcela zhotovil.

„Asi padesát jsem jich nakreslil a olejem je dotvářel můj kamarád akademický malíř Jaroslav Mysliveček. Nejméně dvě stě obrazů jsem poté nakreslil i namatlal sám,“ řekl Mládek s tím, že nedávno dokončil obraz s názvem Manhattan golf, který si zakoupil jistý Američan. Mládkovy obrazy jdou pořádně na dračku a tak není divu, že si za ně nechává slušně zaplatit.

„Obraz Nevěra s uprchlíkem stojí 46 tisíc, Sexem proti rasismu 115 tisíc korun… North Pole 92 tisíc, Madona 69 tisíc, Večeře páně 69 tisíc, Peep Show 46 tisíc, Autoportrét 69 tisíc, Putin u moře 57 500 a Bača jde do hor 92 tisíc korun,“ prozradila Mládkova manažerka a partnerka Libuše Roubychová. Nejlepší kousky, které sám vytvořil, se každopádně prý prodávají za mnohonásobně vyšší cenu, než jaká je u vyjmenovaných obrazů.

 Ivan Mládek - Jožin z bažin

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.