Hvězda Tankového praporu a Černých baronů Milan Šimáček (†56): SÁM SI ZAŘÍDIL POHŘEB NA HRADĚ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hvězda Tankového praporu a Černých baronů Milan Šimáček (†56): SÁM SI ZAŘÍDIL POHŘEB NA HRADĚ!

Milan Šimáček (†56) byl hluboce věřící a chtěl mít poslední rozloučení v katedrále sv. Víta.
Milan Šimáček (†56) byl hluboce věřící a chtěl mít poslední rozloučení v katedrále sv. Víta. (Foto Profimedia.cz, David Kundrát)

Splnili mu jeho poslední přání! Milan Šimáček (†56) alias vojín Vata z Černých baronů či rotmistr Soudek v Tankovém praporu měsíce bojoval s rakovinou jater. Proto ještě za života vyslovil touhu, že by chtěl mít pohřeb v katedrále sv. Víta na Pražském hradě.

A herci, který jako hluboce věřící odmítl chemoterapii, to vyplnili. „Brácha si to tak přál,“ řekl Aha! hercův mladší bratr Svatopluk. Včera se tak v půl šesté večer ve svatovítské katedrále konala zádušní mše za Milana Šimáčka.


Rozloučení celebroval děkan kapituly a dómský farář Ondřej Pávek. „Osobně jsem ho znal, příležitostně zde předčítal z Bible. Byl to dobrý člověk, který žil pro lidi.“ Ze známých tváří mu přišli dát poslední sbohem moderátoři Petr Jančařík (66) a Miloš Pokorný (54). Dorazil také Daniel Margolius (40), který si s Milanem jako malý zahrál v Kachyňově filmu Poslední motýl, a bývalá hvězda Ulice Petr Vršek (41). Ten se Šimáčkem vystupoval v pražském Studiu Ypsilon v inscenaci Putování slepého hada za pravdou. Podle informací deníku Aha! by rodina dnes měla převézt Milanovy ostatky do rodné Strážnice, kde nalezne místo posledního odpočinku. Rodina ale ještě řeší zřízení hrobky.

Kráska na schodech
Zatímco se v chrámu sv. Víta modlili za herce, hned vedle na schodech Starého probošství pózovala modelka v princeznovských šatech. To by se zesnulému herci, který miloval ženy, víno a zpěv, určitě líbilo...

Obřad v katedrále na Pražském hradě? Možné pro každého katolíka
Smuteční obřady se v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha konají jen výjimečně. Většinou jde o pohřby významných duchovních, například biskupů či kanovníků Metropolitní kapituly, vědců, umělců a politiků. Ale to neznamená, že nikdo jiný nemá možnost. „Každý katolík může mít pohřeb v katedrále sv. Víta. Na rozdíl od obřadních síní, kde je povinná sazba a jestliže ji neuhradíte, nevypraví vám smuteční obřad, v kostele máte možnost dobrovolného příspěvku,“ sdělil Aha! kancléř Metropolitní kapituly Mgr. Vladimír Kelnar.


Kdo další tu měl poslední rozloučení?
Josef Lux (†43), předseda KDU-ČSL
Datum pohřbu: 30. 11. 1999

Radovan Lukavský (†88), herec
Datum pohřbu: 18. 3. 2008

Eduard Janota (†59), ministr financí
Datum pohřbu: 27. 5. 2011

Václav Havel (†75), prezident
Datum pohřbu: 23. 12. 2011

Miloslav Vlk (†84), kardinál
Datum pohřbu: 25. 3. 2017

Josef Beran (†80), kardinál
Datum pohřbu: 21. 4. 2018

V chrámu sv. Víta vystavili rakev se zesnulým hercem Milanem Šimáčkem (†56) :

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.