Luba Skořepová (†93) dva roky po smrti: OSTUDA! NEDŮSTOJNÝ HROB! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Luba Skořepová (†93) dva roky po smrti: OSTUDA! NEDŮSTOJNÝ HROB!

Luba Skořepová
Luba Skořepová (archiv Blesku)

Tohle si herečka opravdu nezasloužila! Luba Skořepová (†93) by včera oslavila 95. narozeniny. Určitě by se našla spousta lidí, kteří by Arance z Chalupářů k nedožitým půlkulatinám rádi položili kytičku na hrob a zapálili za ni svíčku. Jenže místo jejího posledního odpočinku nemohou najít! Necelé dva roky po smrti totiž stále nemá na náhrobku jméno.

Ba co víc! Zatímco okolní hroby náchodského hřbitova zdobí květiny, ten hereččin vypadá, jako by se o něj nikdo nestaral... „Tady že odpočívá paní Skořepová? Ta Luba Skořepová?!“ divila se i starší paní, kterou reportéři deníku Aha! včera zastihli na hřbitově. „Kdybych to věděla, tak bych jí přinesla aspoň růžičku... Jako herečku jsem ji měla moc ráda!“ dodala.


O tom, že urna s popelem dlouholeté členky činohry Národního divadla je uložena v hrobě s nápisem »Rodina Řezníčkova a Skořepova«, vědí jen blízcí a zasvěcení. „Na tom, aby Luběnčino jméno bylo na náhrobku, se pracuje. Na starost to má její prasynovec Julien, který se postaral i o uložení urny,“ tvrdila Aha! loni v listopadu hereččina bývalá manažerka Helena Váňová. Julien, který žije ve Francii, ovšem není momentálně k zastižení...

Rodinné neshody
Hrob v Náchodě, kde jsou pohřbeni rodiče Skořepové, patřil bratrově rodině, se kterou se Luba roky nestýkala kvůli dávným neshodám. „Do propojení rodin musel být zapojen Městský úřad města Náchod. Obě rodiny mají totiž zpřetrhané veškeré kontakty, dokonce na sebe nemají ani telefonní čísla,“ prozradil deníku Aha! krátce po hereččině smrti dobře informovaný zdroj.

Třetí křivda
Poslední léta života Luba Skořepová těžce nesla, že nedostala Thálii za celoživotní jevištní mistrovství. Macešsky se k ní zachovalo také Národní divadlo. Přestože na jeho prknech hrála 66 let, poslední rozloučení se nekonalo na jevišti, ale jen ve foyer zlaté kapličky. To, že nemá na hrobě ani jméno, se tak dá brát jako třetí křivda, které se herečce dostalo.

Hořký konec Luby Skořepové (†93) zaznamenal film SAMA: Zoufalá prosí kamarády!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
petr11
22. 9. 2018 • 07:00

...ono to bude tím, že je jiná doba a vše je jinak

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.