Gott, Bílá, David a další pláčou: Skandály, které jim zničily Slavíka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Gott, Bílá, David a další pláčou: Skandály, které jim zničily Slavíka!

Po 22 letech se anketa ruší.
Po 22 letech se anketa ruší. (Foto Aha! – Petr Novotný a reprofoto Lukáš Fronk, archiv Blesku)

Slavíci Karel Gott (79) a Lucie Bílá (52) pláčou! Proč? Svévolné mazání hlasů, podvody a ještě podivnější vystoupení. To je jen pár kontroverzních střípků, které způsobily letošní zemětřesení v Českém slavíkovi. Po 22 letech, kdy se o hudební opeřence starala agentura Musica Bohemica v čele s Jaroslavem Těšínským (67), se anketa popularity zpěváků ruší, respektive vybírá si oddechový čas. Co jí v průběhu let zlomilo vaz?


 2006
Ruppert brání Řezníka
Ocenění Skokan roku se rozhodl vrátit po sedmi letech. Matěj Ruppert (40) to odůvodňoval tím, že agentura schválně vyšachovala kontroverzního rappera Řezníka, jehož hudba a texty jsou jen pro velmi silné nátury. Rappuje například o tom, jak brutálně zavraždí dívku a pak ji znásilňuje. K písni Noc plná překvapení vytvořil tento šílený umělec podobně krvavý a morbidní klip. „Mrzí mě, že ho teď budu muset vrátit. Je to nefér vůči Řezníkovi. Je to jeho vidění světa. Slavík není pořad pro děti,“ řekl Ruppert.

2009
Podvedení Eva a Vašek
Doplatili na údajné machinace s hlasy. Pořádající agentura Musica Bohemica měla pěveckému duu seškrtat 72 procent hlasů. Prý kvůli tomu, že získali drtivý počet esemesek, ve kterých nebyly uvedeny nominace na první tři místa, ale pouze na první. Mistři dechovky se tak propadli z osmého na dvaatřicáté místo a rozčiluje je to dodnes. „Od té doby ho nesledujeme. Nebylo to založeno na pravdě, ale chápeme, že se nikomu do oboru Eva a Vašek nehodím,“ shrnují.

2012 
Žito vs. černý kohout

Bronzového Slavíka si kontrovezní zpěvák Landa přišel do Státní opery převzít oblečený jako na rockový koncert, a ještě si s sebou přinesl černého kohouta. Nejvíc ale Daniel Landa (49) všechny vyděsil svou plamennou řečí plnou sprosťáren. „Donesl jsem si kohouta, abych jasně demonstroval, že už nejsem zpěvák Dan Landa, ale kouzelník Žito,“ začal svůj projev. „Kdybych mohl, tak vám naplivu do ksichtu,“ prohlásil také. Lidé ho vypískali a posílali do blázince.

2013
Exhibicionista Čtvrtníček
Ze slavnostního galavečera, na kterém předával stříbrného Slavíka Lucii Vondráčkové (38), si Petr Čtvrtníček (54) udělal bohapustou p*del. Když se v přímém přenosu otočil k divákům zády, skoro celá zadní strana jeho obleku byla rozpáraná. Na všechny tak vystrčil holý zadek. „Něco nebylo v pořádku? Vy myslíte tělesné pozadí. Tělesnosti tam bylo hodně, ale on je tam vysokej strop, tak se to potom rozptýlí,“ vtipkoval.

2016
Vypískaný 
 Ortel 
Zpěvák Ortel, který se netají svým rasistickým smýšlením a oženil se v den výročí narození nacistického vůdce Adolfa Hitlera, skončil před dvěma lety v anketě druhý. A to hned v kategorii zpěvák a skupina. Když si pro ceny běžel na pódium, romský zpěvák Radek »Gipsy« Banga (36) ho vypískal a se zdviženým prostředníčkem opustil sál.

2017
David vrací Slavíka
Stříbrného Slavíka si převzal, radost ze sošky ale Michalu Davidovi (58) vydržela jen do druhého dne. Na pořadatele totiž prasklo, že bez větších důvodů anulovali hlasy pro kontroverzního zpěváka Tomáše Ortela (42). Ten by podle skutečných výsledků přitom počtem esemesek předčil nejen jeho, ale i zlaté Kabáty. „Přijmu bronzového Slavíka, jelikož kdybych to odmítl, zklamu tím fanoušky, kteří mi poslali hlas,“ vysvětlil hitmaker a připojil se ke Kabátům, kteří ho vrátili jako první.

2017
Vyřazení Švéda Joakima Brodéna
Bez jakéhokoli oficiálního prohlášení dostal v Českém Slavíkovi stopku i původem švédský zpěvák z kapely Sabaton. Přestože má Joakim Brodén (37) i české občanství, podle pořadatelů by měl účastník soutěže trvale působit na české hudební scéně. Rok předtím přitom Brodén skončil na pátém místě.

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
sazava
21. 9. 2018 • 07:40

no pasaran - ortel nesmi projit,ze

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.