Gott letos Slavíka nedostane: Víme proč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Gott letos Slavíka nedostane: Víme proč!

Český slavík 2017
Český slavík 2017 (M. Pátek, M. Hykl. P. Machan, Showpix.cz)

Dříve nejprestižnější hudební anketa, kterou chtěl každý muzikant vyhrát, dnes propadák s velkými problémy a protesty. I tak by se dal popsat Český Slavík, který se dle serveru novinky.cz letos neuskuteční. Karel Gott tak tento rok nepronese jeho známé prohlášení… To jsme opravdu nečekali.

Dle Jaroslava Těšínského z pořádající agentury Musica Bohemica, se letos neuskuteční anketa Český Slavík a tedy i slavnostní předávání cen. „Problémy posledního ročníku ukázaly, že velmi otevřený systém hlasování se v době rychlého rozvoje sociálních sítí ukázal jako snadno zneužitelný,” řekl Těšínský.

Organizátor tímto prohlášením reagoval na aféru kolem zpěváka kapely Ortel. Tomu prý měly být odečteny body kvůli masovému hlasování na Facebooku. „Podle dosavadních pravidel je možné hlasovat prakticky pro každého. Představte si, že třeba nějaký politik něco zazpívá a jeho příznivci se na sociální síti dohodnou, že mu pošlou hlasy do ankety. On se dostane někam na přední příčky a tím se náležitě zviditelní. S tím by měl nejspíš problém organizátor hudební ankety nebo soutěže kdekoli na světě. Na druhé straně nechceme nikoho předem vylučovat. Proto se snažíme najít takovou koncepci, aby anketa byla skutečně o hudbě. Není to snadné a vyžaduje to čas,“ dodal. Kromě těchto problémů vyšlo najevo i to, že Těšínský s Českým Slavíkem končí.

„V plánu máme pauzu na jeden rok. Já sice připravuji změny, chci je nastartovat, ale u realizace už nebudu. Dělal jsem Slavíka víc než dvacet let a to stačí. Myslím, že přišel čas, aby tu novou podobu realizoval už někdo jiný, mladší,“ prozradil Právu Těšínský. Český Slavík se tak podle plánů za rok znovu objeví v novém formátu, který by měl potěšit především diváky. Pořadatelé se chtějí s novým konceptem znovu spojit s Karlovarskými minerálními vodami, a. s. a udělat z ankety opět prestižní záležitost. Zda se jim to podaří, uvidíme časem.

 Dříve oblíbenou anketu si na paškál vzala i zpěvačka Monika Hejdová alias MC Démona, která je známá i díky projektu MonoStereo:



Přečtěte si
tulip
20. 9. 2018 • 22:02

Bojí se,že se nedožije?

domino22
20. 9. 2018 • 10:39

pan Gott je určitě velice zklamaný, že nerozšíří sbírku...........

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.