Lucie Bílá: Pro dítě udělám cokoliv! Budou dvojčata? Umělé oplodnění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Lucie Bílá: Pro dítě udělám cokoliv! Budou dvojčata? Umělé oplodnění!

LucieBílá je s manželem Václavem Noidem Bártou ochotná udělat pro početí potomka cokoliv.
LucieBílá je s manželem Václavem Noidem Bártou ochotná udělat pro početí potomka cokoliv.

PRAHA – Lucie Bílá (40) neponechává nic náhodě! Ke svému rodinnému štěstí, které prožívá s milovaným novomanželem »Noidem« (25) a synem Filipem (11), jí už schází opravdu to jediné:

Lucie Bílá (40) neponechává nic náhodě! Ke svému rodinnému štěstí, které prožívá s milovaným novomanželem »Noidem« (25) a synem Filipem (11), jí už schází opravdu to jediné: druhé dítě. Přirozenou cestou se jí ale otěhotnět nedaří. Rozhodla se proto pro umělé oplodnění. Pomoc doktorů jí může splnit její sen. Bílá prý už první vyšetření a léčbu podstoupila!

Kliknutím zvětšeteZpěvačka teď pravidelně pendluje mezi lékařskými vyšetřeními a drobnými zákroky. Umělé oplodnění je pro Lucii v této chvíli jediná alternativa, jak si miminko nad nepřejícím osudem vybojovat. A není sama. Problémy s otěhotněním řeší každý sedmý pár v Česku!
Šance na otěhotnění ale ani tak bohužel nemá vysoké. „Při použití metod asistované reprodukce, umělého oplodnění, je šance, že žena otěhotní asi ve čtyřiceti procentech,“ říká lékař Petr Randáček s tím, že při zdravotních komplikacích během umělého oplodnění, kdy se embrya musí zamrazit, klesá k třiceti až dvaceti procentům. Další problémy může Slavici způsobovat i její věk. „S věkem se například snižuje prokrvení dělohy,“ říká Randáček. U starších pacientek se úspěch při umělém oplodnění, končícím narozením děťátka, totiž výrazně snižuje. Příčiny, proč nemohou mít partneři miminko, jsou různé a jsou jich desítky. Problém nemusí být pokaždé jen na straně ženy, ale stále častěji neplodnost postihuje i muže... Navíc pokud si žena a muž dítě tolik přejí a nedaří se, jsou vystresovaní. A ve stresu šance na otěhotnění znovu výrazně klesají. „Neplodnost je pro manžele nebo pár stejným stresovým faktorem jako onemocnění rakovinou nebo infarktem,“ cituje vědecké výzkumy psycholožka Janina Krocková.
Nebo je za Lucčiným a Noidovým neúspěchem operace děložního čípku, kterou zpěvačka před třemi lety prodělala? Podle lékařů by vliv na bezproblémové početí potomka mít neměla. „V těchto případech ale ženy většinou mívají rizikové těhotenství,“ dodává Randáček. Lucie, která se o miminko snaží už přes dva roky, ale nehází flintu do žita. Konečně má zázemí, které si tak dlouho budovala. Vysněný dům a milujícího manžela. Snad tedy zvítězí i nad přírodou.


Autor: Šárka NOVÁKOVÁ
Foto pro Aha!: Dalibor PUCHTA

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.