Hlas Kevina ze Sám doma utichl: Dabér Jan Kalous spáchal sebevraždu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hlas Kevina ze Sám doma utichl: Dabér Jan Kalous spáchal sebevraždu

Jan Kalous spáchal sebevraždu.
Jan Kalous spáchal sebevraždu. (FOTO: Česká televize, archiv, 20th Century Fox)

Rodinný film Sám doma pro mnohé znamená pravý začátek Vánoc. Postavu Kevina zná snad každý. Dabér Jan Kalous, který k nám z úst tohoto chlapce promlouval, navždy utichl. Kalous (†39) spáchal sebevraždu!

„Bohužel, je to pravda. Honza spáchal sebevraždu,“ potvrdil skon známého dabéra pro Blesk.cz jeho kolega Radek Kuchař (39) známý z filmu Perníková věž. „Je to strašný, byl jen o půl roku mladší než já. Vůbec nevím, co měl za problémy, nerozumím tomu. Člověk prostě nikdy druhému nevidí do hlavy,“ uvedl pro Blesk herec, který se z tragédie ještě zcela nevzpamatoval.

Podle dosavadních informací Kalous zemřel předevčírem, tedy ve středu. Kromě jeho kolegů a přátel Kalouse oplakává řada mnoha dabérů. „Já to nechápu? Proč?“ napsala na Facebooku Klára Šumanová (37), která namluvila například hlavní postavu ve filmu Kačenka a strašidla. „Odešel na cestu bez návratu,“ odpověděla pak jen stručně na dotaz, co se stalo.

Kalous k nám promlouval nejen z úst postavy Kevina ze Sám doma, daboval také například ve filmech Táta v sukni, Poslední akční hrdina, Střihoruký Edward, Jak vycvičit draka a mnoho dalších. Kromě dabingu se v dětství věnoval také herectví. Zahrál si například v seriálu Pojišťovna štěstí, Zdivočelá země nebo v pokračování Arabely.



Přečtěte si
ivoadler
31. 8. 2018 • 16:06

To ta Zdivočelá země ho tak zdivočila. Pak nevěděl, co dělá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.