Děsivou vraždu z roku 1977 vyřešil až Facebook | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Děsivou vraždu z roku 1977 vyřešil až Facebook

Zavražděný pár.
Zavražděný pár. (Foto: ara)

Psal se rok 1977, když se Christopher Farmer (25) a jeho přitelkyně Peta Frampton naposledy ozvali rodině. Tehdy poslali rodině dopis, že jsou na lodi v Guatemale. Kapitán se jmenoval Silas Duan Boston a na palubě byly přítomny i jeho děti. To bylo naposledy, kdy o sobě dal pár vědět. Jejich těla byla nalezena v moři až téměř za rok.

„Byli mučeni za plného vědomí, pak je někdo utopil,“ uvedla sestra zavražděného Christophera na televizní stanici ITV. Kde Penny zároveň uvedla, že dlouhých 38 let neměli tušení, kdo tenkrát vraždil. Policie tehdy nic nezjistila.

V roce 2015, ale přišel zvrat. Právě Penny totiž napadlo vyhledat prostřednictvím sociální sítě děti kapitána lodi. Jeho synové nejen, že na zprávy zareagovali, ale dokonce se rozhodli objasnit i smrt mladého páru. Vrahem byl totiž jejich otec, který Christophera a Petu mučil. K jejich tělům pak přivázal těžké předměty a hodil je do moře.

 

Proti vlastnímu otci pak vypovídali i na policii a vražda tak mohla být po téměř 40 letech objasněna. Bývalý kapitán byl zadržen, ale po pěti měsících ve vězení zemřel.   

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.