Pohřeb hvězdy Kameňáku Glazara (†65): ROZDĚLILI HO NA DVĚ ČÁSTI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb hvězdy Kameňáku Glazara (†65): ROZDĚLILI HO NA DVĚ ČÁSTI!

Václav Glazar
Václav Glazar (Foto ara)

Poslední sbohem Václavu Glazarovi (†65) dala rodina v podobě dvou bratrů a jedné sestry v jeho rodném Dvoře Králové. „Vašek bude ležet tady vedle naší maminky. Vždyť celý život byli spolu, i v Praze,“ řekl deníku Aha! jeden z hercových bratrů.

„Vašek si ale přál být pohřben také v Praze,“ prozradil další rodinný příslušník. Popel hvězdy Kameňáků bude tedy rozdělen na dvě části. „Miloval jak Dvůr, tak Prahu, bude to tak správné. Kde a kdy proběhne rozptyl v Praze ale ještě nevíme,“ dozvědělo se Aha! ve smuteční síni jediného královehradeckého hřbitova se sešlo asi sto hercových přátel.


 Mezi nimi i producent Kameňáků Pavel Pásek (51) a režisér Kameňáků Zdeněk Troška (65). Ten ale kvůli koloně a zácpě u Jaroměře přišel o deset minut později. Červenal se, položil kytičku k rakvi a byť byl váženým hostem, celý obřad prostál. Nicméně řečník a Glazarův největší kamarád Georgios vyzdvihnul ve své řeči jeho přítomnost a poděkoval mu za to, jak se o Glazara poslední roky staral.

Zmínil také Helenu Růžičkovou (†67), kterou si měl Glazar brát, avšak veselku jim překazila zákeřná rakovina, které herečka v lednu 2004 podlehla. „Když jim to nevyšlo tady na zemi, tak tam nahoře k jejich sňatku určitě dojde...“ Touto větou Georgios vehnal slzy do očí všem, mnozí štkali i nahlas. „Vaška tady ve Dvoře všichni milovali. Byl velký rozměrem, měl ale i velké srdce, všichni jsme se tam vešli,“ řekl deníku Aha! Georgios a pak odjel s Troškou na soukromý kar. Rodina měla svůj.

Mluvil sprostě, ale mile...
„Není žádným tajemstvím, že na malém městě je těžké žít se stigmatem odlišnosti, proto odešel do velkého ztratila,“ zaznělo také nad rakví. „Zapomněl jsem říct, v laskavosti. Mluvil sprostě, Foto Aha! – Pavel Machan, ara města, kde se jeho jinakost že jeho odlišnost spočívala mile, ale k věci,“ dodal Georgios, který se s Glazarem přátelil téměř 30 let.

Na video s Václavem Glazarem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pelagie
21. 7. 2018 • 08:21

poslední odstavec je zase zmršený, špatně sestavený, nedává to smysl....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.