Marek Vašut: Těšil se na rvačku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Marek Vašut: Těšil se na rvačku!

Marek Vašut vzal roli ve filmu jen kvůli tomu, aby mohl dát Polívkovi pěstí. Bohužel pro Polívku to bylo jen na zkoušce, a tak ho Vašut musel uhodit ještě několikrát.
Marek Vašut vzal roli ve filmu jen kvůli tomu, aby mohl dát Polívkovi pěstí. Bohužel pro Polívku to bylo jen na zkoušce, a tak ho Vašut musel uhodit ještě několikrát.

HUSTOPEČE – Špičkový herecký ansámbl se nyní přestěhoval do jihomoravské vísky Hustopeče, aby zde natáčel novou komedii Svatba na bitevním poli pod taktovkou Dušana Kleina! Vedle Josefa Somra, Romana Vojtka či Jany Doleželové ztvární hlavní role dvou rozlícených starostů Bolek Polívka s Markem Vašutem (47)!


Kliknutím zvětšeteA právě Vašut si na Polívku dělal pořádnou »pifku« a těšil se jako malé dítě, až dá Polívkovi pěstí!

„Tu roli jsem vzal hlavně proto, že mám ve scénáři jednu krásnou scénu, kdy dám Bolkovi pěstí,“ tvrdí herec a bývalý moderátor »primácké« reality show Trosečník, který ztvárňuje roli starosty. Ten si na svou filmovou rvačku ale vybral špatný den, protože Polívka zrovna slavil 58. narozeniny, a tak ho nemohlo nic rozházet. „Už ráno mi chalani zpívali pod balkonem, ale to je asi tak všechno,“ tvrdil Polívka, který proto musel oslavu narozenin uspořádat bez své rodiny. Tak si alespoň během noci, kdy se natáčelo, odbíhal do zákulisí, aby si popil s hereckými kolegy. Kliknutím zvětšeteJenže svou roli v hromadné rvačce odehrát musel, Kliknutím zvětšetea dokonce si z ní na čele odnesl krvavý šrám. Vašut, když viděl Polívku, se alespoň tak zabral do toho, aby dobře zahrál svůj pád v hospodské rvačce, až urval kus své boty.

Netrvalo dlouho, než se právě ze zákulisí začal ozývat hromadný smích, který musel Klein častokrát překřikovat. „To víno nám tu nedělá dobrotu,“ postěžoval si sám pro sebe populární režisér. Kliknutím zvětšeteDobrá nálada během studené noci však nechyběla ani missce Janě Doleželové a herci Miroslavu Šimůnkovi, kteří představují hlavní milenecký pár. A prý se na svou roli pořádně připravovali. „Hraji Claire, která pochází z Francie a v Čechách se vdává. Takže jsem před začátkem filmu měla nějaké hodiny francouzštiny, ale budu ještě muset hodně pilovat,“ tvrdí Doleželová, která před natáčením neuměla skoro žádné francouzské slovo. „Ale mám moc ráda francouzské víno,“ Kliknutím zvětšetedodala tmavovlasá kráska, která však během natáčení nepohrdne ani vínem ze znojemské oblasti. Jediný, kdo byl stranou »vínového zákulisí«, tak byl režisér Dušan Klein, který své herecké ovečky dirigoval od mikrofonu. Kliknutím zvětšeteNejsou prý výjimkou dny, kdy nesní ani sousto, protože stále sedí v režisérském křesle a jídlo mu musejí vyloženě nutit. „Já nechci jíst, já chci točit,“ mumlá si Klein pod vousy. A dovolená? Ani ta pro něj nepřipadá v úvahu. „Rozhodně ji letos neplánuju, po tomto filmu mě čeká asi pět dalších projektů, takže opravdu nestíhám,“ uzavírá slavný »rejža«.


Autor: Vojtěch Kristen
Foto Aha! – Josef Mašek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.