Jiří Lábus: Řízení je jeho největší nepřítel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jiří Lábus: Řízení je jeho největší nepřítel

Jiří Lábus
Jiří Lábus (Foto Machan, Pátek, Hykl, Kundrát)

Národem milovaný herec Jiří Lábus (68) se proslavil nejen jako Rumburak či jako hlas Marge ze seriálu Simpsonovi. Lábus je známý také kvůli své neschopnosti a hlavně nechuti řídit auto. Řízení je jeho nepřítel.

Zatímco jeho kolegové se veřejné dopravě spíše vyhýbají, u Lábuse máte velkou možnost, že ho potkáte v tramvaji, autobusu nebo ve vlaku. Hromadnou dopravu herec rád a často využívá. Pokud se vám náhodou poštěstí Lábuse potkat, určitě se nebojte, že by byl na vás mrzutí, že jej občas někdo oslaví, mu nevadí.

Herec se týdeníku Sedmička přiznal, že jako malý vždy s rodiči jezdil městkou dopravou, nevadilo mu, že nemají auto a dodnes má na jízdu MHD s rodiči pěkné vzpomínky. Ještě raději vzpomíná na výlety s rodiči vlakem. To je prý jeho nejoblíbenější dopravní prostředek.

V roce 1973 Lábus točil film Zatykač na královnu, kde hrál psychopata, který dodávkou srazí a zabije mladou dívku. Aby scénu mohl natočit, musel mu z Barradova zařídit rychlokurz na řidičské oprávnění, které potřeboval dostat do čtrnácti dnů. Zkoušky herec úspěšně složil, ale zároveň přiznal, co musel školiteli slíbit. „Musel jsem panu školiteli slíbit, že v životě za volant nesednu. A to jsem dodržel,“ řekl herec magazínu Sedmička.

Lábus o filmovém Hastrmanovi: Roli jsem vzal kvůli Ondrovi Havelkovi!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.