Jan Kanyza: Sekl s herectvím? Peněz má prý dostatek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jan Kanyza: Sekl s herectvím? Peněz má prý dostatek!

Jan Kanyza má peněz prý dostatek.
Jan Kanyza má peněz prý dostatek. (Foto: Alexandr Malachovský)

Herec Jan Kanyza (70) loni oslavil kulatiny a od té doby si řekl, že vzhledem ke svému věku trochu zvolní, dostal se do fáze, kdy už nemusí věci dělat za každou cenu. Bez ohledu na peníze, kterých má herec stejně dost.

Není to tak dlouho, co mohli diváci Kanyzu vídat pravidelně v televizním seriálu, jenomže scenáristi se ho na jeho prosbu zbavili a od té chvíle již není, jak sám říká, ničí rukojmí. „Už se cítím unavený na to, abych byl součástí toho kolotoče. Musela by to být opravdu nabídka, která by mě uchvátila, abych ji přijal. Abych nějak honil kšefty, to mě nebaví, čímž ale neříkám, že bych si něco zajímavého rád nezahrál. Ale nic se nemá dělat za každou cenu. Líbí se mi třeba věci od pánů Stracha a Hřebejka. I když mě neobsazují, na jejich filmy se vždy rád zajdu podívat,“ svěřil se herec magazinu Sedmička.

Herec si tedy velmi pečlivě vybírá, kterou nabídku přijme a jakou odmítne. Nyní je ve fázi, kdy už nepotřebuje vydělávat peníze a nemusí vzít každou nabídku. Peněz má podle všeho dost na to, aby prožil podzim života v klidu. Dokázal se zabezpečit natolik, aby mohl dělat, jen to, co ho baví.

Vzhledem k tomu, kolik má herec nyní volného času, může se věnovat svému koníčku. Kanyza je totiž nejen skvělý herec, ale také velmi nadaný umělec. Obrazy však prodává výjimečně a pouze vážnému zájemci. „Na to mám konečně tolik času, kolik chci, když už se herectví tak nevěnuju. Teď se chystám do jižní Francie, kde mám pár let svůj ateliér, abych dodělal obrazy na výstavy, které budu mít v Hradci Králové a v Brně,“ řekl o svých plánech Kanyza magazinu Sedmička.

 Malíř Kanyza o malíři Kodetovi: Není pro mě řádná konkurence!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
jity
22. 7. 2018 • 09:49

Vždyť byl od této pomluvy oprostěn, žádný estébák nebyl. Zřejmě něco jako Zora Jandová, ta k tomu přišla také jako slepý k houslím. Jenomže pomluv holt se těžko zbavuje.

lokii
21. 7. 2018 • 20:03

Od mladi mam tohoto herce rada - jsem jen o chlup mladsi nez on a tak chapu, ze uz si chce delat to, co ho tesi a bavi, ale I tak bych si prala, aby prisla nejaka zajimava nabidka, kterou by rad ztvarnil.Pan Kanyza ma hezky hlas a prijemny herecky projev.

nemok
21. 7. 2018 • 18:38

proto si ho estebasi vybrali jako udavace

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.