Okouzlí česká malířka také svět? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Okouzlí česká malířka také svět?

Romana Schmittová tvoří expresní abstrakci pod pseudonymem Rosch a aktuálně se její díla objeví v zahraničí.
Romana Schmittová tvoří expresní abstrakci pod pseudonymem Rosch a aktuálně se její díla objeví v zahraničí. (Archiv R. Schmittové)
Jestli někdo z českých malířů aktuálně svítí jako kometa na nebi, tak jde rozhodně o Romanu Schmittovou. Právě spolupráce s fotografem hvězd Jakubem Ludvíkem, během které došlo propojení obrazu a fotografie, ji vynesla v uměleckých kruzích prestiž. 
Její díla se během následujících týdnu objeví na vernisážích v Anglii a Skotsku. „Vše je v přípravě. Je to velmi časově  náročné. Ale moc se těším," říká Romana Schmittová, kterou mnozí znají jako Rosch. Její díla jsou v soukromých sbírkách v Česku, ale i zahraničí a je o ně nemalý zájem.
„V tomto ohledu jsem spokojená. Ale není to pro mě jen o byznysu. Pro mě malování je životním stylem," pokračovala malířka, jejíž talent by se mohl brzy propojit s dalším slavným českým jménem. „Bohužel zatím nemohu prozradit, o čem a s kým jednám. Je to příliš čerstvé, ale pokud se na spolupráci s danou osobou a přesném záměru dohodneme, bude to určitě velmi prestižní spolupráce," tajemně dodala talentovaná umělkyně.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.