Hvězda Ordinace Ivana Jirešová: MŮJ TEMNÝ BOJ S RAKOVINOU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězda Ordinace Ivana Jirešová: MŮJ TEMNÝ BOJ S RAKOVINOU

Ivana Jirešová
Ivana Jirešová (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Pavel Machan, TV Nova)

Když jí bylo osmnáct, onemocněla rakovinou děložního čípku! Nyní Ivana Jirešová (40) poprvé otevřeně promluvila o svém boji se zákeřnou chorobou. Hvězda Ordinace tehdy podstoupila dokonce tři zákroky, aby byla úplně zdravá. A od té doby chodí každý rok na gynekologickou prohlídku.

I když asi každý při vyřčení slova rakovina myslí na smrt, herečka si v době onemocnění nic takového nepřipouštěla. „Šla jsem hned na operaci, ale nebylo to v pořádku, tak jsem musela ještě dvakrát. Tehdy mě vůbec nenapadlo, že bych mohla umřít! Brala jsem to jako běžný zákrok a v podstatě mi to bylo jedno,“ svěřila deníku Aha! seriálová barmanka Lucie. „Bylo to v době bouřlivé puberty, takže mi vlastně až dnes dochází, co jsem prodělala a čemu jsem díky lékařské prohlídce předešla. Od té doby chodím každý rok ke gynekologovi a je vše v pořádku,“ řekla herečka a pro jistotu to zaklepala na dřevo.

Kvůli tomu, co před 22 lety prodělala, se Ivana už několikrát stala patronkou charitativních akcí podporujících onkologicky nemocné pacienty. Naposledy se zapojila do projektu Daruj vlasy. Cílem projektu je vyrábět paruky na míru z pravých vlasů pro onkologické pacientky, pro něž je to velká psychická pomoc. „Nyní všichni můžeme koupí výrobku na vlasy dopřát krásné kadeře i ženám, které o ně přišly,“ upozornila Jirešová. Z každého vybraného výrobku jde deset korun na výrobu paruk.

Varovné příznaky
Rakovina děložního čípku je jednou z nejčastějších typů rakovin u žen na celém světě. Vyskytuje se v buňkách děložního čípku, v dolní části dělohy, která je propojena s pochvou. Téměř všechny případy rakoviny děložního čípku jsou způsobeny virem, jež se nazývá lidský papillomavirus (HPV). Ženy všech věkových kategorií jsou vystaveny riziku vzniku tohoto typu rakoviny poté, co začnou mít pohlavní styk.

Rizikové faktory onemocnění
*promiskuita
*nízký věk při prvním pohlavním styku
*první porod ve velmi mladém věku
*genetické dispozice
*slabý imunitní systém
*neléčené infekce
*kouření
*alkohol
*drogy
*vysoký počet porodů/potratů

Herečka Ivana Jirešová k nepoznání! Jako čarodějnici jí to neuvěřitelně sekne!

Video se připravuje ...




Přečtěte si
mariasklodowska
5. 5. 2018 • 21:03

Ivanka Jirešová je výborná herečka, má šmrnc, je veselá, pěkná a jako Lucka v Zahradě je daleko lepší než Morávková, která je nudná a pořád se tváří stejně, žádná mimika, neumí projevit spontánní radost ani smutek. Mám ji moc ráda, Ivanko jen tak dále pokračuj, jsi nejlepší.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.