15 KRUTÝCH SMRTÍ V ORDINACI: Střelba, autonehody, infarkty, rakovina… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

15 KRUTÝCH SMRTÍ V ORDINACI: Střelba, autonehody, infarkty, rakovina…

Markéta Častvaj Plánková (40) Postava: Magda Mázlová
Markéta Častvaj Plánková (40) Postava: Magda Mázlová (Foto TV Nova)

Za třináct let patnáct úmrtí klíčových postav! Tvůrci nejsledovanějšího seriálu současnosti Ordinace v růžové zahradě 2 »strojí« svým hrdinům jeden funus za druhým. Naposledy tak věrní diváci oplakali odchod Kláry Cibulkové (42) neboli záchranářky Andrey Hanákové. Připomeňme si další nejdojemnější seriálová úmrtí.

Herečka: Klára Cibulková (42)

Postava: MUDr. Andrea Hanáková

Rok úmrtí: 2018

Díl: 820.

Lékařku, která trpěla vrozenou spinocerebelární ataxií, v úterním díle postřelili, když vlastním tělem chránila pacientku Martinu Kaiserovou v podání Sandry Černodrinské (29). Na následky zranění zemřela ve včerejším díle.

Herečka: Sabina Králová (47)

Postava: Ilona Šedivá

Rok úmrtí: 2017

Díl: 738.

Zabila ji nevlastní dcera Šárka Šedivá neboli Štěpánka Fingerhutová (21). Ilona se nejprve ve rvačce uhodila hlavou o radiátor a pak jí psychopatická Šárka ještě namíchala smrtící koktejl z léků a alkoholu!

Herečka: Valérie Zawadská (59)

Postava: Romana Babáková

Rok úmrtí: 2017

Díl: 717.

Rázná kamioňačka trpěla idiopatickou plicní fibrózou a moc dobře věděla, že její osud se pomalu, ale jistě naplní. Proto si užívala. Poté, co si vzala za muže Boba Švarce čili Martina Zounara (50), v klidu zemřela u ohně v přírodě.

Herečka: Anna Schmidtmajerová (33)

Postava: Lenka Ženíšková

Rok úmrtí: 2016

Díl: 697.

Vedlejší postava v seriálu dlouho v kamenické nemocnici bojovala se smrtelnou nemocí. Její statečný boj s rakovinou se táhnul několik dílů. Scenáristé ji nakonec nechali zemřít.

Herečka: Kamila Kikinčuková (29)

Postava: Stela Seifertová

Rok úmrtí: 2016

Díl: 655.

Ke smrti manželky MUDr. Tomáše Zajíce alias Braňa Holička (32) vedla spousta hádek a intrik. Těhotná Stela se nakonec vybourala v autě. Dítě se lékařům podařilo zachránit, matka vážným zraněním po operaci podlehla.

Herec: Filip Čáp (47)

Postava: Pavel Strnad

Rok úmrtí: 2015

Díl: 566.

Biologický otec Toníka Suchého tak dlouho bojoval s MUDr. Davidem Suchým neboli Janem Čenským (57), až po jedné z ostrých hádek rozrušený usedl za volant a havaroval. Zraněním následně podlehl v nemocnici.

Herečka: Dana Batulková (60)

Postava: Marie Pokorná

Rok úmrtí: 2015

Díl: 546.

Pediatrička z Kamenice podlehla žloutence – bohužel ve chvíli, kdy měla jít na transplantaci jater. Odešla s rozloučením a v kruhu rodinném. Konec byl pro herečku hodně drsný, protože musela zvracet krev.

Herečka: Michaela Kuklová (50)

Postava: Lea Vágnerová

Rok úmrtí: 2014

Díl: 512.

Sestra Darka Vágnera v podání Michala Novotného (39) zasáhla do děje jen krátce, ale hodně se o ní mluvilo. Její sebevražda se tedy ani nenatáčela, jen se o ní dlouho mluvilo.

Herečka: Markéta Častvaj Plánková (40)

Postava: Magda Mázlová

Rok úmrtí: 2013

Díl: 456.

Milovaná manželka MUDr. Čestmíra Mázla čili Petra Rychlého (52) zemřela na náhlé srdeční selhání v důsledku přechození nemoci. Pro celou rodinu Mázlů to byla opravdu bolestná rána, která se stále hojí. Nechala po sobě syna Mikyho.

Herec: Jan Šťastný (52)

Postava: Dalibor Frynta

Rok úmrtí: 2012

Díl: 361.

Primář dlouho bojoval se zákeřnou rakovinou, nakonec bohužel prohrál. V ději se dvakrát vrátil – když byl MUDr. Hanák alias Radim Fiala (47) na pokraji smrti, tak se s ním setkal v klinické smrti. A pak ho partnerka viděla ve vzpomínkách.

Herec: Petr Konáš (35)

Postava: Robert Šambera

Rok úmrtí: 2010

Díl: 194.

Schopný mladý lékař, který se zadlužil kvůli vášni k pokeru a musel dokonce vykrást pumpu, zemřel na operačním sále poté, co se s automobilem několikrát otočil přes střechu. Někdo si jeho smrt přál, jiní ji zase pořádně oplakali.

Herečka: Zdena Herfortová (72)

Postava: Cecílie Valšíková

Rok úmrtí: 2009

Díl: 98.

Manželka Jindřicha Valšíka alias Vlastimila Zavřela (63) nečekaně zkolabovala. Operace dopadla dobře, přesto během kritického pooperačního období Cilka zemřela. Na diagnózu stenóza krkavice. Jindřich z její smrti vinil bratra Eduarda.

Herec: Martin Trnavský (48)

Postava: Honza Haken

Rok úmrtí: 2009

Díl: 87.

Staviteli se stala osudová záliba ve výškách. Při slaňování z výškové budovy se uhodil do hrudníku, když jeho spoluaktér spadl. Zavolal mu ještě záchranku a pak sám v nemocnici prodělal kolaps organismu a zemřel.

Herec: Ladislav Potměšil (72)

Postava: Aleš Čížek

Rok úmrtí: 2008

Díl: 64.

Pohodový a dobrácký gynekolog zemřel náhle na infarkt. Jeho smrt nejvíc oplakala manželka, zdravotní sestra Vendulka, kterou hrála Veronika Jeníková (53). Slza ale ukápla celé kamenické nemocnici, protože byl všemi oblíbený.

Herečka: Daniela Šinkorová (45)

Postava: Gita Petrová

Rok úmrtí: 2007

Díl: 195. (1. řada)

První velká láska primáře Mázla odjela na kongres do Německa. Na nádraží se připletla ke rvačce neonacistů a utrpěla smrtelná zranění. S Čestmírem měli před svatbou a z této tragédie se vzpamatovával hodně dlouho.

 Ordinace se loučí s největší hrdinkou seriálu. Andrea Hanáková umírá!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.