Rodinné tajemství Rychlého (52): Skutečná rakovina zasáhla během té seriálové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rodinné tajemství Rychlého (52): Skutečná rakovina zasáhla během té seriálové

Emotivní byly pro Petra scény, kdy mu jeho seriálová dcera Naďa (Kateřina Pospíšilová) stříhá vlasy.Od téhle scény má herec pleš vlastní.
Emotivní byly pro Petra scény, kdy mu jeho seriálová dcera Naďa (Kateřina Pospíšilová) stříhá vlasy.Od téhle scény má herec pleš vlastní. (Foto Aha! – Martin Hykl, TV Nova, reprofoto ČT)

Se zákeřnými chorobami není radno si zahrávat! Když Petr Rychlý (52) hrál, že primář Čestmír Mázl bojuje s rakovinou s karcinomem tlustého střeva, ve stejné době jeho otec opravdu onemocněl rakovinou ledvin! Herec vše tajil až do klapky jubilejního, 1000. dílu Ordinace v růžové zahradě 2.

Není divu, že sám toto období označil za zlomové, na které hned tak nezapomene. „Scéna časově korespondovala s mým tatínkem, který měl velmi těžký karcinom na ledvině. To bylo zvláštní období, hrálo se mi to těžce,“ zavzpomínal Rychlý až teď na rok 2007. Víc už o bolestivém už o bolestivém období nechtěl prozradit.

Třináct let působení v seriálu se mu vrylo pod kůži ale celkově. „Mázla už si domů nenosím, to je pravda. Ale když je citově náročná scéna, trochu to přetrvá,“ svěřil se﷯ herec. „Ale za ty roky jsem se to už naučil ukládat do krátkodobé paměti a s odchodem z ateliéru vypouštět. Na druhou stranu Mázl je u nás doma, protože manželka i děti sledují Ordinaci od samého začátku, takže každé úterý a čtvrtek usedají k televizi,“ prozradil Rychlý.

V lékařském prostředí se herec cítí jako doma. „Můj bývalý tchán byl sexuolog a gynekolog v motolské nemocnici, můj švagr je výborný kardiolog v Hradci Králové. V lékařském prostředí jsem se pohyboval a nemám problém někomu dát injekci. Ale na velký zákrok bych si netroufl,“ přiznal v rozhovoru pro TV magazín představitel primáře Mázla.

Jubilejní epizodu uvidíte 3. dubna:  1000 dílů emocí!

První řada Ordinace v růžové zahradě vstoupila na obrazovky TV Nova 6. září 2005 a vysílala se do 10. ledna 2008. Už 15. ledna 2008 se ale začala vysílat druhá série. Děj byl přesunut ze soukromých ordinací do kamenické nemocnice, ve které mají diváci možnost sledovat osudy lékařů, sestřiček a jejich rodin dodnes. K původním 195 dílům v průběhu deseti let přibylo 805 dílů. Tisící epizoda, ke které padla klapka včera, se bude vysílat až 3. dubna.

Doktořina z řeznictví

Protože se v kamenické nemocnici často operuje, za celou dobu seriálu byla velká spotřeba náhražek lidských orgánů. Pro tyto účely se použilo už 756 kg vepřového pupku jako náhrada za kůži, 75 kg hovězího masa, které se používá na vytvoření tkáně pod kůží a 95 kg vinných klobás, ze kterých se dělají lidská střeva.

Ordinace v číslech

15 poradců nejen z řad lékařů mají herci k dispozici

32 komparzistů je v průměru potřeba na jeden díl

95 stránek má v průměru scénář jednoho dílu

140 litrů filmové krve vypotřebovali maskéři

503 kusů roušek bylo použito na operačnímsále

1947 hlavních, vedlejších a epizodních rolí se objevilo před kamerou

4000 natáčecích dní byl štáb Ordinace na place

9000 hodin herci strávili při natáčení v exteriérech

61 000 minut vysílacího času bylo sestříháno

95 000 stránek scénářů bylo doposud napsáno

Nečekaný adrenalin v dnešní Ordinaci: Pokažená klapka invalidy Rychlého!

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.