Kate a tři porody: Co o ní prozradila řeč těla? A kdo je královský vyvolávač Tony Appleton? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kate a tři porody: Co o ní prozradila řeč těla? A kdo je královský vyvolávač Tony Appleton?

Královské princátko je chloubou Anglie!
Královské princátko je chloubou Anglie! (Foto Reuters, AP)

Narození žádného jiného miminka na světě neprovází takový humbuk, tolik nadšení a oslav. Příchod britského královského potomka na svět, malého princátka, byl událostí týdne. Třetí potomek vévodkyně Kate (36) a prince Williama (35) je nyní veřejným mrnětem a musí si na pozornost zvykat. Třeba to, že zprávu o jeho narození vyřvává do světa chlap v historickém kostýmu.

Ve středověku, když lidé neuměli číst a psát, oznamoval jim novinky vesnický hlásný se zvoncem či bubnem. I když už dnes jejich služby nejsou potřeba, ve Velké Británii jich nadále působí na 200 a tím nejznámějším je zřejmě Tony Appleton (81).

Od roku 2013 se objevuje na všech důležitých událostech a hlásá je svých silným hlasem. Nemá žádné pověření, nikdo ho nezve, přesto si to bez něj lidé už nedovedou představit.

Když zrovna nevyřvává jako oficiální bubeník ve městě Romfordu, vede domov důchodců ve vedlejším Chelmsfordu. Všimli si ho už lidé po celém světě a pozvali ho vystoupit třeba do Milána, Amsterdamu nebo až do Las Vegas.

Jestli mluví pravdu, má za sebou pořádně dobrodružný život. Byl námořníkem a sloužil během Korejské války a Suezské krize. Těžil diamanty na jihu Afriky, vlastnil obchod s koberci a učil se na profesionálního ceremoniáře. Za 290 tisíc korun si pořídil titul lorda a hlásným se stal až poté, co mu jeden malý chlapec řekl, že tak vypadá.

Vévodkyně Kate (36) a její tři porody: Co o ní prozradila řeč těla?

Svoje první dítě, princátko George (4), přivedla Kate (36) na svět 22. července 2013. Od té doby už uplynulo bezmála pět let. A i když se vévodkyně od té doby příliš nezměnila, její řeč těla ukazuje, že ušla dlouhou cestu. Je to mj. poznat i z toho, jak svá královská dítka při prvním představení světu držela. Snímky vévodkyně rozebrala expertka na řeč těla Blanca Cobb. Na co přišla?

 22. července 2013: Princ George (4)

Porod: 10,5 hodiny

Odchod z porodnice: Po 27 hodinách

Když se Kate stala poprvé matkou, držela George (4) v náruči ve výši hrudníku oběma rukama. „Dítě drží, jako by to pro ni byla ta nejvzácnější věc na světě,“ čte z postoje vévodkyně Cobb. „Pokud člověk drží něco ve výši hrudníku poblíž srdce, je to láskyplné a ochranářské gesto,“ vysvětluje. Kate má prsty na fotce pokrčené a zaryté do peřinky, což ukazuje, že svůj poklad drží opravdu pevně. „Podle výrazu to nevypadá, že by byla nervózní,“ myslí si expertka, ale dodává, že postoj jejich nohou hovoří o opaku. „Člověk nestojí s kotníky u sebe, když je sebejistý – rozkročí se do šíře ramen,“ uzavírá.

2. května 2015: Princezna Charlotte (2)

Porod: 3 hodiny

Odchod z porodnice: Po 10 hodinách

Po porodu princezny Charlotte (2) už bylo vidět, že se Kate po dvou letech mateřství cítí mnohem více jistě. O tom napovídá, jak postavení jejich nohou, tak způsob, jakým princezničku uchopila. Drží ji mnohem níž a mnohem uvolněněji, dokonce ji druhou rukou jen tak lehce přidržuje. „Ukazuje to, že se uklidnila a ví, jaký způsob držení, je ten nejlepší,“ vysvětluje Cobb. „Samozřejmě to neznamená, že by snad toto dítě měla ráda méně, ale po dvou letech mateřství už prostě ví, že jí princezna nespadne,“ dodává.

23. dubna 2018: Zatím bez jména

Porod: 5 hodin

Odchod z porodnice: Po 7 hodinách

Podle Codd se dá vypozorovat jistá podobnost mezi tím, jak držela nové princátko a prince George v roce 2013! „Miminko zvedá výš k hrudníku, ale s mnohem uvolněnějším úchopem. Už ho tak moc netiskne,“ vysvětluje. Největší rozdíl ale odbornice vidí ve výrazu vévodkyně. „Ten úsměv vypadá opravdu přirozeně! Musel to pro ni být zvláště šťastný moment.“ Kate opět stála s kotníky u sebe. „Nevíme, co se s jejím tělem děje fyzicky. Vždyť porod je velký zásah do těla. To, že je natolik zdravá a může chodit, ještě neznamená cítit se pohodlně. Zasloužila by si medaili,“ uzavírá Codd.

Celý článek najdete v tištěném Nedělním Aha!

Vévodkyně Kate promluvila o duševním zdraví

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.