Herec Dulava (57) už je po operaci srdce: Zachránil ho profesor Pirk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herec Dulava (57) už je po operaci srdce: Zachránil ho profesor Pirk!

Jaromír Dulava měl vážné problémy se srdeční stěnou.
Jaromír Dulava měl vážné problémy se srdeční stěnou. (Martin Přibyl, David Malík, Divadlo Palace, archiv, ara)

Konečně to má za sebou! Celý měsíc čekal Jaromír Dulava (57) na operaci srdce, aby zase bez bázně mohl vstoupit na divadelní prkna. Nemocná srdeční stěna ho totiž mohla připravit i o život!

Zákrok herec podstoupil v pražském IKEM na Klinice kardiovaskulární chirurgie u profesora Jana Pirka (69). Nyní leží na JIP. „Jsme všichni moc rádi, že už to má Lála za sebou. Drželi jsme mu palce,” řekla deníku Aha! herečka Martina Hudečková (54), která s Dulavou vystupuje v pražském Divadle Palace. Už předtím s kolegy pozorovala, jak se Dulavovi špatně dýchá. Nikoho ale nenapadlo, že mu začíná haprovat srdíčko.

Vše bylo jasné, až když se jednoho dne zrušilo představení Velká zebra s tím, že představitel Mauriceho, který nemá alternaci, je se s rdcem hospitalizován. Z dušnosti se najednou vyklubala nemocná srdeční stěna čili hypertrofická kardiomyopatie, jejímž prvním projevem nemusí být vždycky dušnost, ale i srdeční zástava a s ní spojená náhlá smrt.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.