Herec Dulava (57) ve smrtelném nebezpečí: Mysleli, že má chřipku, ale...Vážná nemoc srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herec Dulava (57) ve smrtelném nebezpečí: Mysleli, že má chřipku, ale...Vážná nemoc srdce!

Jaromír Dulava má nemocné srdce.
Jaromír Dulava má nemocné srdce. (Foto Aha! – Martin Přibyl, David Malík, Divadlo Palace, ara)

Operace srdce je nevyhnutelná! To si vyslechl herec Jaromír Dulava (57), když náhle skončil v nemocnici. S okamžitou platností musel zrušit veškerá divadelní představení i jiné aktivity. Nemocná srdeční stěna by ho mohla připravit o život!

„Lála musí na operaci srdce,“ potvrdila deníku Aha! Martina Hudečková (54), která s Dulavou hraje v Divadle Palace ve hře Velká zebra. Herci se prý nejdřív špatně dýchalo a občas ho pálilo na hrudi. „Všechno to nejdřív vypadalo jako nějaké onemocnění horních cest dýchacích, jako nějaká chřipka,“ popisuje herečka. Nakonec se z toho ale vyklubala nemocná srdeční stěna čili hypertrofická kardiomyopatie.

Závažná nemoc se u Dulavy objevila v polovině ledna. Zrovna coby režisér dnes a denně zkoušel v Divadle Palace hru Pension pro svobodné pány. „Inscenaci už kvůli nemocnému srdíčku nemohl dozkoušet. A nezúčastnil se ani premiéry. Bylo nám to za něho líto, protože tím žil,“ říká Hudečková.

Herec, jehož domovskou scénou je Činoherní klub, si ale musí počkat, až srdce po operativním zákroku bude zase fungovat bez možného ohrožení hercova života. S operací se podle informací deníku Aha! čeká na stabilizovaný zdravotní stav.
Komedie Velká zebra, ve které Dulava hraje s Ondřejem Vetchým (55), je zatím přeložena až na 21. dubna!

Hrozila mu i náhlá smrt

Hypertrofická kardiomyopatie je těžká porucha funkce srdce, projevující se zbytněním srdečních stěn (z obvyklých 10 mm na dvojnásobek i víc). U většiny pacientů nemoc dlouhá léta probíhá bezpříznakově nebo jen s mírnými příznaky v podobě dušnosti při zvýšené námaze. Asi v desetině případů ale může být prvním projevem nemoci srdeční zástava a s ní spojená náhlá smrt.

Gott na kapačkách: Má těžkou chřipku!

Stíhá ho jedna nemoc za druhou! Po rakovině, vyhřezlé ploténce a sérii zánětů dýchacích cest teď Karla Gotta (78) skolila těžká chřipka. Od víkendu s ní leží ve špitále.

„Pan Gott musel bohužel zrušit vystoupení na plese v Českých Budějovicích. Je hospitalizován z důvodu chřipky,“ potvrdila deníku Aha! Gottova mluvčí Aneta Stolzová. Slavík podle našich informací leží na kapačkách ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v Praze, kde už před třemi roky bojoval s rakovinou mízních uzlin. Na místní doktory je zvyklý a udržuje s nimi pravidelný kontakt, proto je v jejich péči i kvůli chřipce. Zpěvákův managament zrušil na nejbližší dny jeho pracovní program. Není přitom vůbec jisté, zda Gott v sobotu vystoupí na Česko-Slovenském plese, jehož má být hlavní hvězdou.

 Natáčení serialu Sanitka 2

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.